De salutat faptul că, la scurt timp după publicarea articolulului nostru în care semnalam faptul că după căderea zăpezii, bicicliștii giurgiuveni nu au mai putut folosi pistele ce le sunt destinate, fiind acoperite aproape în întregime de nămeți, salariații unei societăți subordonate Primăriei Giurgiu, le-au redat traficului. Din păcate însă ele rămân în continuare impracticabile, de data aceasta din cauza numărului mare de autoturisme parcate pe suprafața lor.

De observat că foarte mulți conducători auto, aflați în trafic, nu înțeleg cum trebuie protejate aceste piste de biciclete. Așa se face că de curând am făcut un experiment, staționând mașina de serviciu a redacției, cu luminile de avarii aprinse, lângă pista destinată bicicliștilor, pentru a permite accesul acestora, pe zona destinată lor, simulând că dorim să dăm jos ceva din autoturism… Nici nu am apucat să ieșim bine din mașină că un puhoi de claxoane, de semne și de vorbe obscene, venite din partea participanților la trafic aflați în spatele nostru, ne-au strivit, pur și simplu.  Deși aveau suficient spațiu de a ne depăși/ocoli, șoseaua București având câte două benzi pe sens, mitocanii șoselelor și-au dat în petic, comportându-se ca maimuțele când nu găsesc o liană.

Sugerăm polițiștilor de la Serviciul Rutier să declanșeze o campanie de informare și conștientizare a conducătorilor auto despre rolul pistelor de biciclete și cum trebuie ele respectate în regimul zilnic al traficului prin Municipiu.  

(City Mobilus)