După scandalul carnetelor de conducere eliberate ilegal, noua bombă ce a ”detonat” viața socială a comunității, în aceste zile, de sfârșit de an, la Giurgiu, este știrea conform căreia Șeful Poliției Rutiere și șeful Serviciului Anticorupție din județul Giurgiu sunt anchetați într-un dosar DNA după ce mai mulți afaceriști au fost scăpați de sancțiuni după ce datele din radare au fost șterse.
Gheorghe Cornel și George Cusă (administratorul celebrei societăți GECOR, un apropiat al familiei Bădălău ) , cunoscuți ca regii asfaltului din Giurgiu. Ei ar fi primit parolele secrete pe care le are Poliția Rutieră, la nivel operativ, parole pe care de obicei le folosesc ofițerii sub acoperire în așa fel încât misiunile lor să nu fie compromise.
Cei doi, amintiți mai sus, dădeau aceste parole polițiștilor rutieri, de fiecare dată atunci când erau opriți , parole pe care le-au obținut – conform acelorași surse – de la șeful Poliției Giurgiu, Marin Popescu.
Acesta ar fi rămas fără avizul Ornis, care îi dădea accesul la informații clasificate, în urmă cu aproximativ o lună . La acel moment nu se știa motivul pentru care a rămas fără acest aviz. Însă joi, 30 decembrie, informațiile de la DNA au ajuns la Poliția Giurgiu și implicit solicitarea ca toate procesele verbale de contravenție să fie puse la dispoziția procurorilor Anticorupție.
În urma acestui scandal Marian Popescu și-a depus cererea de pensionare. Interesant este că și șeful Poliției Anticorupție din Giurgiu cunoștea de la polițiștii din cadrul Serviciului Rutier că sunt anumite fapte de corupție care s-ar fi produs la acest serviciu condus de Marian Popescu , numai că șeful Poliției Anticorupție Giurgiu ar fi închis ochii și ar fi ținut acest dosar , ba mai mult, chiar el cu anumite ocazii când , cu mașina personală, a depășit limita de viteză, l-ar fi sunat pe Marian Popescu solicitându-i acestuia să îi lase permisul intact și să nu-i aplice vreo sancțiune contravențională.
De asemenea mai multe harduri ale Poliției ar fi fost șterse… Acest lucru a ieșit la iveală după expertiza aparatelor radar.
De precizat că ziarul nostru a înaintat încă din luna august a acestui an o sesizare în care solicita o anchetă legată de fapte mai puțin legale petrecute în cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, adresă la care nici astăzi nu am primit vreun răspuns.
Sunt de felicitat totuși cadrele din Serviciul Rutier Giurgiu, oameni onești care își fac datoria, dar care, la rândul lor, se văd neputincioși în fața mafiei și a corupției conduse de câțiva pioni importanți, din această instituție a județului Giurgiu, menită să apere legalitatea și respectiv interesele cetățeanului .
(Jurnal)