ȘEFUL CORPULUI DE CONTROL AL MINISTRULUI DAEA, DESTITUIT ÎN TIMP CE VERIFICA O FERMĂ DE OI!

0
474

Sorin Petrescu, șeful Corpului de Control al ministrului interimar al agriculturii, Petre Daea, a fost destituit astăzi prin telefon. Sorin Petrescu se afla în plină acțiune de control, dispusă de Daea, când a primit un telefon de la Ministerul Agriculturii prin care era anunțat că  nu mai este șeful Corpului de Control.

Pe surse, AGROINFO a aflat că la mijloc ar fi 2.000 de oi care s-ar găsi doar în acte, dar nu și faptic. Concret, cele 2.000 de oi ar spori doar din pix turma unui crescător de ovine din județul Alba. Oierul ar fi încasat subvenții și pe cele 2.000 de oi, iar faptul că ovinele nu există ar fi fost descoperit la un control făcut chiar de Sorin Petrescu zilele acestea. Sursele noastre susțin că în timpul controlului, vizibil deranjat, crescătorul ar fi vehiculat numele unui secretar de stat din Ministerul Agriculturii ca o subtilă amenințare la adresa celor care-l verificau. Astfel, Petrescu s-a și pomenit cu un telefon de la Ministerul Agriculturii. Destituirea sa din funcție ne este confirmată chiar de Sorin Petrescu. Sursele noastre însă spun că lui Petrescu i s-ar fi atras atenția că a numărat oile cui nu trebuie, s-ar fi atins de unul dintre „băieții deștepți” și protejați din oierit.

Ioan Sorin Petrescu ocupa în Ministerul Agriculturii funcția de director general Direcția Generală de Control Antifraudă și Inspecții.