În sala de spectacol a Teatrului “Tudor Vianu” s-a desfășurat azi, 4 iunie, ședința Comisiei judetene pentru recensământul agricol, unde au fost invitati recenzorii șefi și primarii, ca șefi ai comisiilor locale.

În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă activitățile derulate până la acest moment și au fost discutate etapele următoare ale acestui proces. De asemenea, s-a analizat stadiul realizării Recensământului General Agricol în fiecare unitate administrativ-teritorială, în încercarea de a se găsi soluții la problemele apărute.

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021 se desfășoară recensământul general agricol.

Recensământul General Agricol este o acţiune de mare amploare, care va asigura informaţiile complexe şi datele statistice pentru realizarea unui cadru complet al caracteristicilor structurale ale exploatațiilor agricole, necesare programelor şi politicilor agricole și de dezvoltare rurală.

Derularea recensământului se va realiza prin interviuri față în față cu capul/şeful exploatației agricole, cu și fără personalitate juridică, după caz, sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

Petra Ochisor, director executiv DAJ Giurgiu