În vizita sa la Giurgiu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat s-a oprit și la sediul Detașamentului de Pompieri Giurgiu.

Acestuia i-a fost prezentat stadiul lucrărilor la noua clădire în care vor fi amenajate o sală pregătire pentru paramedici SMURD, dotată cu echipamente de simulare a răspunsului la acordarea primului ajutor medical, un labirint pentru pregătirea personalului operativ, un garaj pentru 10 autospeciale, un atelier pentru întreținerea și executarea reparațiilor, complet utilat și dotat cu echipamente, dar și camere tehnice.

Dr. Raed Arafat a apreciat buna colaborare care există între ISU Giurgiu și Consiliul Județean Giurgiu, instituție care a făcut posibilă dotarea cu autospeciale și echipamente care contribuie la eficientizarea acțiunilor de răspuns în situații de urgență.

În cadrul proiectului „Investiții pentru o zonă sigură: județul Giurgiu și districtul Ruse – ISR”, unde Consiliul Județean are calitatea de Beneficiar Lider, iar ISU Giurgiu este utilizator final, vor mai fi achiziționate:

-o autospecială cu sistem de hidroperforare (tehnologie inovativă);

-trei autospeciale pentru munca operativă;

-o stație mobilă pentru alimentare combustibili -benzină/motorină;

-un autoatelier reparații auto;

-trei complete individuale de salvare la înălțime;

-un complet colectiv de salvare la înălțime.

(Jurnal)