Familiile celor care au murit de Covid și care au credite la bănci nu mai sunt despăgubite de către asigurători, dacă pe certificatele de deces apare virusul SARS-CoV-2.

Avocatul Adrian Cuculis arată că orice persoană, dacă are vreun membru al familiei cu credit la bancă și asigurare de viață pentru situația în care ar fi decedat, nu va fi despăgubită în ipoteza în care ar muri de Covid, din cauza clauzei de excludere.

În consecință aparținătorii celor care mor de Covid, și în certificatul lor de deces este trecut aest lucru , și au credite la bănci, nu vor mai fi despăgubiți, ba mai mult, datoriile lor vor fi transferate rudelor.

Prin simplul fapt că Guvernul României a decretat pandemie și la noi în țară, iar din acel moment clauza respectivă a devenit aplicabilă. Orice persoană din țara asta, dacă are vreun membru al familiei cu credit la bancă, cu o datorie pe undeva, și au avut o asigurare de viață pentru situația în care ar fi decedat, nu vor fi despăgubiți în ipoteza în care ar contracta COVID și din pricina acestui virus ar muri.

Lucrurile acestea pot fi rezolvate într-un singur mod. Moral și normal, legal, în același timp, ar fi trebuit că Guvernul, în momentul în care a decretat această stare de pandemie și în România, să aibă în vedere și situațiile acestea.

Și pe partea cealaltă, dacă aceste clauze, pentru că noi vorbim de ani de zile de clauzele abuzive, nu au fost explicate celor care au făcut asigurări de viață, s-ar putea că cei care au asemenea clauze contractuale să le denunțe în instanța de judecată”, a explicat avocatul, la  un post comercial de televiziune.

Adrian Cuculis a precizat că toți asigurătorii au implementat această clauză contractuală, iar ei se vor folosi de ea, prin care nu vor despăgubi absolut nimic, din punct de vedere pecuniar, dacă a fost decretată pandemie în România. ”Iar clauza contractuală poate fi denunțată exclusiv în instanță”, a  menționat avocatul.

(Jurnal)