Secetă mare! Când așteptăm primele ploi în sudul țării

0
474

Dacă în urmă cu câteva zile, agricultorii se bucurau de câteva picături de ploaie, iată că seceta a pus, din nou, stăpânire pe sudul țării și, implicit, pe județul Giurgiu. Nici previziunile meteorologilor nu sunt unele care să dea speranțe, primele ploi adevărate fiind anunțate abia peste mai bine de o săptămână. 

Astfel, mâine, 29 aprilie, vremea va fi deosebit de caldă, iar cu o probabilitate mai mare în orele serii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, descărcări electrice, averse, intensificări ale vântului și posibil vijelii. Temperaturile vor fi cuprinse între 10…11 grade Celsius (minimele nocturne) și 26…27 grade (maximele zilei). 

Pentru intervalul 30 aprilie – 1 mai, vremea se menține deosebit de caldă, cu cer variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi în creștere. De asemenea, temperaturile maxime vor atinge 26 – 27 de grade Celsius. 

Averse se vor înregistra și în zilele următoare, dar probabilitatea ridicată de ploaie pentru zona de sud a țării (județul Giurgiu) va fi abia în intervalul 3 – 6 iunie.

Toate informațiile ne-au fost puse la dispoziție de către directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, Petra Ochișor. 

(Jurnal)