Cozi KILOMETRICE pe DN 5! Municipiul, în pericol de a fi blocat de TIR-uri!

0
775

Faptul că autoritățile bulgare au implementat un nou sistem de verificare, în special a TIR-urilor a dus la crearea, pe teritoriul României, de cozi interminabile de autocamioane. Astfel, după finalizarea formalităților de către polițiștii de frontieră (lucru ce nu durează, în total, mai mult de cinci minute), intervin angajații de sănătate publică din Bulgaria, care, la rândul lor, implementează din nou aceleași date pe care le implementează și polițiștii de frontieră români sau bulgari. Acest lucru a dus, conform informațiilor furnizate atât de IPJ Giurgiu, cât și de către ITPF Giurgiu, la cozi kilometrice pe DN 5 Giurgiu-București, dar și la alte cozi formate la intrarea în municipiu, pe Strada Gloriei, până dincolo de Penitenciarul de Maximă Siguranță. 

Ne temem de blocarea drumurilor naționale care fac legătura între Giurgiu și Capitală sau alte orașe, din cauza acestor operațiuni făcute de bulgari. Mai mult, suntem în pericol de a se bloca accesul în municipiu, dacă situația nu se stabilizează”, declarau, pentru „Jurnal giurgiuvean”, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu. 

Conform datelor furnizate de ITPF Giurgiu, la acest moment timpii de așteptare, pe sensul de ieșire din țară, la autocamioane, la PTF Giurgiu, depășesc 360 de minute, operațiunile bulgarilor ducând la înjumătățirea numărului de autocamioane „prelucrate” în cursul unei zile. 

Nici la PTF Calafat situația nu este diferită, și acolo înregistrându-se, conform oficialilor ITPF Giurgiu, timpi de așteptare ridicați și cozi întinse pe mulți kilometri, pe sensul de ieșire din țară.

Reprezentanții ITPF Giurgiu au transmis, cu putin timp în urmă, următoarea informare de presă cu referire la situația întâmpinată: 

La P.T.F. Giurgiu, pe sensul de iesire din țara, la automarfare, timpul de așteptare este ridicat.
Această situație este determinata de prezența unui număr mare de mijloace de transport marfă la controlul de frontieră, deoarece autoritatea de sănătate publică bulgară efectuează verificări suplimentare în contextul pandemiei produse de virusul Covid-19 și asfaltării, pe o distanță de aproximativ 2 km a DN 5 București – Giurgiu.”

(Jurnal)