Cei îndrăgostiți de carte și respective de citit, se întreabă firesc dacă se redeschid sălile de lectură din biblioteci.  

Această variantă este în prezent în analiza autorităților, urmând ca o decizie să fie comunicată în perioada următoare.

Activitățile bibliotecilor sunt permise în perioada stării de alertă, potrivit Hotărârii CNSSU nr. 24 și anexei atașate, în condițiile respectării normelor de prevenție și protecție și cu respectarea recomandărilor INSP.

O serie de bolnavi sunt interesați dacă de luni 18 mai, clinicile private vor fi redeschise. Trebuie precizat că aceste clinici  au avut în timpul stării de urgență și vor continua să aibă și în timpul stării de alertă același statut cu spitalele/clinicile de stat.

O altă nedumerire a publicului este aceea legată de ce poate face  un cetățean care trebuie să ajungă urgent la bancă în altă localitate, și ce bifează acesta  pe declarația pe propria răspundere.

Conform noilor reglementări, în cazul în care tranzacția bancară nu poate fi efectuată on-line, deplasarea în afara localității se poate face în baza declarației pe propria răspundere, bifând punctul 11 – “alte motive justificate”.

(Jurnal)