Încă de anul trecut, aleșii locali au decis supraimpozitarea terenurilor și clădirilor neîngrijite de pe raza municipiului nostru. Anual, această majorare este supusă aprobării consilierilor locali. 

O asemenea decizie urmează să fie luată în curând, într-o viitoare ședință a consiliului local Giurgiu. Conform materialului transmis spre informarea publicului, urmează să se aprobe majorarea impozitelor pe clădiri pentru clădirile neîngrijite de pe raza municipiului pentru anul fiscal 2020. 

Ca urmare a verificărilor făcute, la nivelul municipiului au fost identificate un număr de patru imobile, după cum urmează: strada 1 Decembrie 1918 nr 45, strada Avram Iancu nr. 32, strada Dunării nr. 137, strada Griviței nr. 70. 

Pentru toate acestea, se majorează, prin supraimpozitare, impozitul local, după cum urmează: câte 500% pentru primele trei imobile, și cu 300% pentru cel de pe strada Griviței. Valoarea supraimpozitării a fost calculată în urma evaluării și stabilirii stării tehnice a clădirii.

Conform punctajelor, cel mai deteriorat pare a fi imobilul de pe strada Avram Iancu (acesta a „acumulat” 86 de puncte), urmat de cel de pe strada Dunării (76 puncte), și strada 1 Decembrie 1918 (55 puncte). Cel mai mic punctaj, 16 puncte, a fost acumulat de imobilul de pe strada Griviței. 

(Jurnal)