Situație incredibilă la Iași! Un polițist local va fi concediat după ce  l-a amendat pe un paznic al Palatului Braunstein din centrul orașului, deoarece acesta ar fi tulburat liniștea publică atunci când a strigat că hoții de fier vechi au venit la furat.

Incidentul a ieșit la iveală după ce paznicul i-a arătat primarului procesul verbal prin care a fost amendat. Mihai Chirica a declarat că a dispus concedierea poliţistului din cadrul departamentului Ordine Publică al Poliţiei Locale Iaşi.

Au intrat o trupă de derbedei la Palatul Braunstein să fure fier, mă rog, oţel beton, folosit la armături. Paznicul de acolo vede, ţipă, sună la Poliţie, se mai îmbrânceşte cu hoţii, mai ţipă pe la vecini… Vine poliţistul, unul local – care va pleca, i-am făcut deja formele – şi-l amendează pe paznic pentru tulburarea liniştii publice. La ultima vizită pe şantier, paznicul mi-a aratat procesul verbal. M-am crucit, s-a sărit calul peste orice culme în această problemă. Aşa se distruge autoritatea statului, pentru că unii nu înţeleg care le este misiunea”, a precizat Mihai Chirică, potrivit ziarulevenimentul.ro, citat de Digi24.ro.

Nu este primul caz în care agenți ai Poliției Locale Iași ajung „vedete” la nivel național. În luna august a acestui an, doi poliţişti locali au fost filmați în timp ce dezumflau roţile unei biciclete, în timp ce-i spun biciclistului că nu e regulamentar ce a făcut, deoarece s-ar fi plimbat și ar fi făcut acrobații într-o zonă pietonală.

(Jurnal)