AcasăActualitateSe întâmplă la DAJ Giurgiu. Eroare de text sau concurs pentru ocuparea...

Se întâmplă la DAJ Giurgiu. Eroare de text sau concurs pentru ocuparea unei funcții publice cu…DEDICAȚIE?!         

Cu câteva zile în urmă, un cititor ne-a semnalat o situație mai puțin obișnuită din cadrul  Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Giurgiu. Cetățeanul ne semnala faptul că  DAJ a  publicat, cu circa două săptămâni în urmă (mai exact pe data de 14 iunie) un anunț pentru, cităm:  „organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției publice vacante de consilier clasa I gradul profesional asistent din cadrul Direcției pentru Agricultură Județene Giurgiu – Serviciul Implementarea politicilor și strategiilor în agricultură și industrie alimentară, consultanță agricolă și formare profesională – Compartimentul formare profesională, promovare și elaborare proiecte”. Până aici, nimic neobișnuit. Numai că, la condițiile specifice de participare la concurs stă scris, negru pe alb: „Studii de specialitate: studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență /echivalentă sau studii universitare de licență; Vechimea în specialitatea studiilor: – minim 3 ani”.

Pentru același anunț, publicat, de această dată, pe site-ul posturi.gov.ro, cititorul nostru ne semnala faptul că, la vechimea în specialitatea studiilor stă scris minim 1 an”. 

Deși am încercat să luăm legătura cu directorul DAJ Giurgiu, Stelea Coșoi, ne-am lovit, și de această dată, de același refuz al domniei sale de a răspunde solicitărilor noastre, refuz exersat de domnia sa încă de la ”re”preluarea mandatului de director executiv al DAJ  Giurgiu.

Observând diferența  textului celor două anunțuri, în privința ”anilor de studii în specialitate”, cititorul nostru își punea întrebarea dacă nu cumva acest post urmeazxă a fi scos la concurs…„cu dedicație”! Asta, ținând cont de faptul că „eroarea materială” (dacă despre așa ceva este vorba), ar fi putut fi îndreptată, în cele aproape două săptămâni scurse de la publicarea anunțului și până acum. Mai mult de atât, legea precizează că, în cazul consilierilor cu gradul profesional asistent, vechimea necesară în specialitatea studiilor este de doar 1 an!

Deși redacția noastră a formulat o solicitare către Ministerul Agriculturii, cu privire la vechimea ce trebuie să o aibă cei care se înscriu la concurs, până la momentul redactării acestui material  nu ne-a parvenit niciun răspuns din partea instituției. Până la rezolvarea misterului privind eroarea semnalată de cititorul nostru, el însuși ipotetic candidat al acestui concurs de ocupare a unui post de consilier, continuă să  persiste suspiciunea rezonabilă că cineva din conducerea DAJ Giurgiu își dorește o anumită persoană pe acest post.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
88 %
5.1kmh
100 %
joi
15 °
vin
16 °
sâm
16 °
Dum
16 °
lun
17 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!