Se dau 200 de lei în plus la salariu, începând cu 1 iunie. Vezi cine sunt beneficiarii acestei măsuri

0
738

Ministerul de Finanțe a elaborat un act normativ care prevede scutirea de impozit și de contribuții pentru creșterea voluntară a salariului minim. De acest ajutor beneficiază toți românii al căror salariu nu depășește în acest moment 2.550 de lei pe lună.

De acest ajutor vor beneficia toți angajații ale căror venituri nu depășesc salariul minim pe economie. „De la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanței de urgență și până la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei“, se mai arată în comunicatul Ministerului de Finanțe.

(Jurnal)