Școlile, gradinițele și universitățile rămân închise! Klaus Iohannis, anunț de ultim moment pentru elevi și studenți

0
326

Elevii nu se mai întorc în școli până în toamnă. Grădinițele, universitățile și școlile rămân închise, a precizat, în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţat luni că, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide.

Pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide”, a declarat șeful statului.

Anul şcolar se încheie pe 12 iunie, cursurile rămân online

Anul şcolar se încheie pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. Până atunci vor avea mediile încheiate cu notele de până acum”, a mai anunțat Iohannis.

El a precizat că elevii din clasele a terminale vor putea reveni la şcoală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale.

Vor fi 10 elevi într-o sală de clasă, maxim 2-3 ore vor sta acolo şi se vor pregăti pentru examenele naţionale. Acestea se vor organiza cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli de distanţare: intră pe un coridor ies pe alt coridor, se va măsura temperatura, se va face dezinfecţia, a explicat Iohannis.

Riscuri prea mari dacă elevii s-ar întoarce la școală

Iohannis a argumentat că faptul că elevii s-ar duce la şcoală ar implica două riscuri mari: există riscul ca elevii să ducă boala la şcoală şi de la şcoală acasă. Un alt argument al lui Iohannis a fost că sunt o serie de ţări din UE care nu mai doresc să redeschidă şcolile şi că sunt câteva ţări unde situaţia e în evaluare.