Scandalagiii şi braconierii, în vizorul jandarmilor în minivacanţa de Rusalii. Ce alte ilegalităţi au mai constatat jandarmii giurgiuveni

0
159

Jandarmii giurgiuveni au fost la datorie în intervalul 26-28 mai a.c. astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță sărbătoarea de Rusalii. Datorită mobilizării unui dispozitiv important de ordine publică în stradă, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice.

De la scandaluri și adresarea de injurii până la fapte ce încălcau prevederile legale în domeniul pescuitului și acvaculturii, toate au fost sancționate contravențional în această perioadă. Astfel, jandarmii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei (3 avertismente scrise și 11 amenzi).

De asemenea, au fost întocmite și actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “loviri și alte violențe”, faptă sesizată de un tânăr care participa la o manifestare cultural-artistică în județ.

Totodată, în urma unei acțiuni desfășurate în zona localității Grădinari, a fost identificată o persoană care avea asupra sa și folosea unelte de pescuit interzise de lege. În acest caz, jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție” și “pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”.

În perioada următoare jandarmii giurgiuveni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor ca ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică, să apeleze numărul unic 112 sau să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică.