În plină epidemie de coronavirus, o comună din Giurgiu a plătit aproape 30.000 de euro pentru organizarea unei petreceri. Primăria Putineiu a cumpărat servicii pentru organizarea de spectacole, incluzând program artistic, spectacol de lumini laser și foc de artificii.

Primăria Putineiu din județul Giurgiu a cumpărat, marți, de la o firmă din Prahova, servicii de organizare spectacole.

Tranzacția de 140.000 lei, realizată prin achiziție directă, include 11 ore de program artistic, 4 capete de afiș, foc artificii, spectacol de lumini laser, scenă mare, sonorizare, lumini, prezentator, personal tehnic autorizat.

De asemenea, în acest moment, conform platformei de achiziții publice, comuna Putineiu are în derulare două achiziții directe pentru 1500 de plicuri și 1500 de cărți poștale.

În comuna Putineiu, din județul Giurgiu, trăiesc aproximativ 2.500 de oameni”, scriu cei de la stiripesurse.ro.

Contactat telefonic, primarul comunei Putineiu, Gheorghe Breazu a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Este păcat că se ajunge la asemenea gesturi din partea unor persoane la care nu mă așteptam. În primul rând, eu nici nu am fost prezent la acea ședință despre care se vorbește în articol. Și, pe de altă parte, vă dați seama că nu îmi permit să încalc o Ordonanță Militară care suspendă – sau chiar anulează – orice eveniment. Dacă o fi să se remedieze situația, o să avem „acoperire” pentru organizarea, poate, vreodată, a unui eveniment, o vom putea face. Acum, asta este, sunt lupte ce nu își au rostul. În loc să vedem ce se face bun într-o comună, aruncăm cu noroi și scornim tot felul de lucruri…”, a mai precizat primarul din Putineiu. 

(Jurnal)