Scandal în Primăria DAIA: Adversarii politici ai primarului din comună sar la bătaie!

0
1257

După ce fostul primar al comunei Daia, Florea Mareș, împreună cu soția sa, au sărit – la propriu – la bătaie la primarul Adrian Florin Șerban, scandalurile provocate de adversarii săi politici continuă. Astăzi, în jurul orelor 8,20, în sediul Primăriei, de această dată, s-a consumat un nou episod violent: cel care, în urmă cu doar patru zile, fusese ales viceprimar al comunei (Florin Șerban ne spunea că a fost IMPUS de conducerea ALDE Giurgiu), Mihai Buzică, a sărit, la propriu, la bătaie la primarul Șerban. Ce s-a petrecut, ne povestește chiar unul dintre protagoniști, primarul Florin Șerban: 

„Întâi de toate, domnul Buzică a fost ales, dar nu este și validat ca viceprimar al comunei, pentru că hotărârea de consiliu local nu a fost validată. Doar că domnul Buzică Mihai s-a și considerat viceprimar, astfel că imediat s-a și instalat în Primărie, ca viceprimar, deși nu avea niciun drept. Mai mult, dumnealui a început să dea directive, să se intereseze de diverse lucruri care nu erau în atribuțiile sale. Până una-alta, dumnealui este un simplu cetățean. Și eu, deși am fost ales pe data de 5 iunie 2016, primar, nu m-am prezentat în Primăria Daia decât în 20 iunie 2016, după ce am fost validat!”, ne spunea primarul Șerban, la doar câteva ore de la incident. 

Pe scurt, iată ce s-a întâmplat, conform declarațiilor lui Florin Șerban: 

„Era ora 8,20, eram la birou, când, pe camerele de supraveghere instalate în primărie, am văzut că domnul Mihai Buzică era la biroul agricol, unde făcea scandal. L-am chemat pe băiatul de la agricol (n.r. – registrul agricol) la mine, și l-am rugat să îi transmită domnului Buzică să nu se mai agite. Numai că dumnealui, domnul Mihai Buzică, a continuat în aceeași manieră astfel că am mers eu să aplanez situația. I-am amintit că nu are niciun fel de atribuții, i-am spus cu frumosul să aștepte să îi vină validarea, apoi să îi trasez atribuții, dar răspunsul dumnealui a fost că nu vrea. Mai mult, a început să se apropie amenințător de mine, cu o privire care, sincer, m-a speriat! Cred că avea de gând să dea în mine, dar m-am retras, înainte să se întâmple ceva! Vă dați seama, el e un munte de om, m-ar fi „dovedit” dacă nu mă retrăgeam la timp!”, mai spunea primarul Șerban. 

Mai mult, primarul Șerban spunea că i-a amenajat chiar și un birou noului viceprimar, cu toate că cel care și-a dat demisia în luna februarie,  Mihai Petre, nu a avut niciodată așa ceva. 

„El (n.r. – Mihai Buzică, foto) crede că va sta numai la birou, dar eu îl asigur că nu va fi așa. De fapt, el pândește – și a și spus-o – că dorește biroul contabilei, care mi-a spus că, dacă se mută Buzică în biroul ei, ea pleacă!”, mai spunea primarul Șerban. 

Referindu-se la cele întâmplate în cursul dimineții, edilul comunei Daia ne-a precizat că, și în această situație, a depus plângere la Poliția din localitate. 

De altfel, întrebat dacă îl consideră vinovat de relațiile proaste pe care le are cu cei din conducerea partidului, Florin Șerban ne-a declarat: 

„Eu, personal, cred că răspunsul este da. De altfel, eu întrevăd și o legătură cu scandalul de acum două zile (n.r. – miercuri, 11 aprilie) , pentru că el, Mihai Buzică, și Florea Mareș sunt foarte buni prieteni. De asemenea, din câte știu, Mihai Buzică a tot făcut ”potecă” la sediul ALDE, unde i-a spus tot felul de neadevăruri președintelui Toma Petcu, care a plecat urechea la minciunile lui Buzică, și de aceea situația a ajuns așa cum a ajuns. Vinovați de situația în care sunt eu acum sunt președintele ALDE, dar și acest individ care se crede – deja – viceprimar al comunei, și crede că va întoarce el Pământul…!”, a mai declarat primarul Florin Șerban. 

*** Material redactat pe baza declarațiilor primarului comunei Daia, Florin Șerban. 

(Jurnal)