Încă de la primele ore ale dimineţii, mai mulţi cetăţeni, locatari ai zonei Tineretului, ne-au semnalat faptul că în zonele special amenajate pentru depozitarea gunoiului menajer s-au creat adevărate focare de infecţie. Mai mult, tomberoanele celor de la Girexim, tomberoane ce trebuiau ridicate încă de sâmbătă, au „dat pe răscoale”, astfel că oamenii care au avut de aruncat ceva gunoi, au fost nevoiţi să-şi arunce sacii…pe unde au mai găsit loc!

Din acest motiv, în jurul orelor 12,30 – 13,00, reprezentanţi ai Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu s-au deplasat în mai multe zone ale oraşului, pentru a vedea, la faţa locului, care este situaţia.

Contactat telefonic, directorul DPL Giurgiu, Lazăr Ciobanu, a declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”:

„Sunt, în acest moment, la unul dintre aceste puncte, în zona Tineretului. Din păcate, ceea ce este aici, este în tot oraşul. În aceste condiţii, cei de la Girexim vor fi sancţionaţi cu amendă, de câteva zeci de mii de lei, mai ales că au mai avut asemenea abateri, şi au tot fost avertizaţi. Cert este că nu se mai poate, în condiţiile acestea”, a încheiat directorul Lazăr Ciobanu.

Reprezentanţii GIREXIM nu au putut fi contactaţi, pentru un punct de vedere referitor la situaţia din municipiu. Vom reveni, în momentul în care acest punct de vedere ne va fi oferit.

Mulţumim cititorilor noştri care ne-au pus la dispoziţie imaginile cu tomberoanele arhipline şi cu intervenţia poliţiştilor locali.