Nu s-au desluşit încă bine cine, ce şi cum a făcut ca, imediat după deschiderea plicurilor cu subiectele la Evaluarea Naţională, subiectele la matematică să apară în mediul on-line, că un nou scandal a izbucnit.

Protagonist: Examenul de bacalaureat, mai exact subiectele la proba de limba şi literatura română.

Conform evz.ro, prima probă la examenul de BAC 2018 a început la ora 09:00, liceenii de la profilurile real şi uman având la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele la română, care vor fi afişate ulterior, împreună cu baremul de corectare pe site-ul Ministerului Educaţiei. Pentru moment, s-a aflat ce subiecte au picat elevilor la proba de Limba şi literatura română, la examenul de Bacalaureat 2018. De fapt, scandalul a izbucnit în momentul în care o postare care anunța subiectele de la bacalaureat, la limba și literatura română a început să facă vâlvă pe internet. Mai exact, conform postării, subiectele ar fi fost făcute publice încă de la ora 3 dimineața pe un cont de Reddit.

Conform postării de azi dimineață de pe grupul de discuții „Robac”, cineva a făcut public subiectul III de la limba și literatura română, atât pentru profilul uman cât și pentru cel real. Mai mult decât atât, ceilalți internauți au cerut imediat ce au aflat subiectele ca ele să fie șterse, pentru ca informația să nu se răspândească.

(JGR)