Scade de la o zi la alta numărul celor ce se vaccinează. Care este cauza…La Giurgiu doar 3 copii au solicitat, până miercuri, vaccinul

0
114

Așa cum menționau mai mulți primari de comune, vaccinarea este încetinită în special în mediul rural, unde locuitorii consideră că nu au nevoie de vaccin, deoarece nu se deplasează, sau nu intră în contact cu multe alte persoane. Omul gândește  extrem de simplu: se scoală, merge la câmp își lucrează pământul, pleacă spre casă, trece pe la market, își ia o pâine, ajunge acasă, se spală, mănâncă, după care se culcă, fără să ia contact decât cu membrii de familie.

Datorită scăderii interesului românilor pentru vaccinare, în unele centre s-a ajuns să se  vaccineze  sub 50 de persoane pe flux, în 12 ore, în condițiile în care se pot vaccina până la 100 de persoane. De asemenea se ia în calcul și sistarea activității unor asemenea centre sau relocarea acestora.

În ultimele 24 de ore doar 50.000 de persoane s-au vaccinat, la nivelul țării, în condițiile în care capacitatea de vaccinare este de aproape 3 ori mai mare. Vaccinul cel mai  evitat rămâne cel de la AstraZeneca.

Pe de altă parte începând cu 3 iunie ziua în care a început vaccinarea minorilor cu vârste între 12-15 ani, lucrurile merg foarte bine. Astfel, din ziua în care a demarat vaccinarea  minorilor, peste 10.000 de tineri s-au vaccinat.

Potrivit informațiilor pe care le avem la acest moment  Giurgiu, stă în continuare  destul de rău. Din informațiile furnizate de Prefectura Giurgiu, conform raportărilor zilnice, doar 3 minori s-au  vaccinat până la acest moment.

Pentru că în unele Centre vaccinarea este din ce în ce mai scăzută, campania ar putea funcționa cu un program de funcționare redus, sau s-ar putea organiza centre mobile, declara responsabilul Campaniei de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

(Jurnal)