Șase deținuți din Penitenciarul Giurgiu au fost eliberați din GREȘEALĂ! Unul dintre aceștia e de negăsit…

0
507

Un lucru mai puțin întâlnit s-a întâmplat la Penitenciarul din Giurgiu, Aici autorităţile nu au ţinut cont de faptul că un corp de detenţie al închisorii fusese modernizat. Astfel , cel puțin șase persoane condamnate au fost eliberate din greşeală, în baza legii recursului compensatoriu.

Potrivit lui Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din cadrul Administratiei Naţionale a Penitenciarelor, a fost o eroare de calcul.

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din cadrul ANP: „Deja numărul a ajuns la șase, momentan.  Un corp de clădire a fost greșit înregistrat ca fiind cu condiții improprii, deși el fusese reparat recent, ceea ce înseamnă că deținuții de pe trei secții au fost greșit evaluați. Înțelegem că doi au fost reîncarcerați. Unul este căutat, că ar fi părăsit țara, dar nu sunt informații certe. Sunt condamnați pentru infracțiuni destul de grave, de genul: viol, tâlhărie, furt calificat. Estimăm că până la finalul verificărilor vor fi peste 20 de deținuți eliberați doar la Giurgiu”. 

(Jurnal)