Regina Angliei deține  probabil cel mai fascinant sistem de modă din lume. Regina Elizabeta II își pregătește un outifit cu luni înaintea evenimentului unde trebuie să îl poarte și are o armata – la propriu – de oameni care se asigură ca totul va merge perfect în ziua cu pricina.

Croitoreasa sa principala, Angela Kelly, a dezvăluit recent câteva dintre secretele reginei într-o carte biografica Dressing the Queen: The Jubilee Wardrobe.

Care sunt exigențele Reginei în materie de vestimentație:

Ventilator care testeaza felul in care materiale usoare, ca chifon, organza sau matase, se vor misca în vânt.

Nu mai puțin de 12 oameni se ocupă de gardeorba Reginei atunci când aceasta trebuie să participe la un eveniment important; aici sunt incluse Angela, o asistenta personala, 3 croitori si 4 oameni care o ajuta sa se îmbrace.

Hainele sunt probate pe un manechin cu măsurile Reginei Angliei (top-secrete, de altfel), apoi sunt adaugate detaliile (nasturi, ornamente) si la final sunt realizate pălăriile.

O data ce este purtat o tinuta rosie, de exemplu, Regina nu va mai purta nimic rosu in urmatoarele luni, chiar daca designul difera.

Fiecare om din staff are un jurnal în care îsi notează ce a purtat Majestatea Sa și când.

Culorile fiecărei ținute trebuie sa fie în contrast cu mediul/decorul în care se va afla Regina; Regina nu se va îmbrăca în verde dacă se află la o ceremonie pe pajiste. Altfel, culorile alese de Regina pot simboliza o stare de spirit, precum galbenul pentru veselie.

Mânecile oricarei haine trebuie să aibă cam trei-sferturi din lungimea brațului, astfel încât manșetele sa nu ajungă în mâncarea de la dineu, de exemplu.

Umbrelele sunt intotdeauna transparente pentru a se vedea chipul Reginei, dar au mânerul și marginea colorate precum ținuta.

Poșetele sunt ajustabile, în funcție de ziua Reginei – daca aceasta va sta mult în picioare, poseta nu trebuie sa cântarească mult pentru ca aceasta să nu obosească. Manerul posetei poate sa fie mai lung decât în mod obisnuit, astfel încât sa nu se încurce în brățările Reginei.

Borul pălăriei trebuie să îi permită Reginei sa vadă fără probleme la distanță, iar calota trebuie sa aibă o înălțime studiată, astfel încât Regina să coboare din mașina fără probleme.

Cei care o îmbracă pe Regina se asigură întotdeauna ca au greutăți în tivul fiecarei ținute, astfel încât Majestatea Sa să nu treaca printr-o situație jenantă daca bate vântul.

(Jurnal)