Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet .

Principalele două  cauze ar fi  lipsa de educaţie nutritivă şi lipsa de mişcare. Pe de altă parte, 8 din 10 copii au conturi pe o reţea de socializare, iar 26% deţin un smartphone de la vârsta de 8 ani. Asta înseamnă  sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe reţele sociale sau jucându-se pe telefon sau tabletă, renunțând la mișcare și implicit  la activități sportive.  

Desigur , spun specialiștii, că și alimentația și calitatea produselor pe care le consumă cei mici,  influențează acest fenomen îngrijorător. Printre alimentele nocive  se numără  băutura din lapte cu ”caragenan”, arome sintetice şi două linguriţe de zahăr, brânzică de vaci ( care conține o soluţie de dezgheţare a drumurilor ), brânză topită cu 4 aditivi şi 312 kcal per 100 grame produs, etc!

Mai trebuie precizat că brânzeturile pentru copii au un conţinut mai mare de 300 kcal.pe unitate , în timp ce crema din lapte conține la rândul ei  ”caragenan” şi urme de cacao, desertul  din lapte este și el încărcat cu caragenan!,  în timp ce desertul din lapte conține 9 aditivi, și are  dioxid de titan! 

N-o spunem noi, o spun specialiștii!