Şapte zile, şapte piese de succes la Săptămâna Teatrului Giurgiuvean

0
235

15037088_1499228356760883_1852057963821341430_nMiercuri, 9 noiembrie, în incinta Centrului Cultural ”Ion Vinea” din Giurgiu a avut loc conferinţa de presă despre premiera piesei „Licitaţie pentru copilul meu”, de Gelu Brebenel (regia Vasile Toma; în distribuţie: Cătălina Sfetcu, Gabi Caraconcea, Vasile Toma – membri ai Companiei de Teatru ”ROND”), ce va fi pusă în scenă miercuri, 16 noiembrie, de la ora 18,30. Piesa este inclusă în Săptămâna Teatrului Giurgiuvean, ce se derulează sub auspiciile Centrului mai-sus menţionat, în perioada 14 – 20 noiembrie. Piesele, şapte la număr,  vor fi jucate în Sala mare a Centrului Cultural şi în Sala Ateneului „Nicolae Bălănescu”.

Sunt şapte zile în care am încercat să venim în întâmpinarea publicului iubitor de teatru din municipiu. Avem reprezentaţii ale actorilor amatori, tineri sau mai puţin tineri, care au făcut din evoluţia pe scenă o adevărată pasiune.

Nu am făcut, şi nici acum nu facem concurenţă nimănui, este ceva normal ca un centru  cultural să satisfacă nevoile culturale ale comunităţii. Giurgiuvenii au fost, dintotdeauna, mari consumatori de teatru, iar această Săptămână a Teatrului vine exact în întâmpinarea acestei pasiuni pentru teatru, a declarat directorul Centrului Cultural, prof. Virgil Peţanca.

La rândul lor, cei trei ”eroi” care vor da viaţă piesei scrise de Gelu Brebenel, au dorit să transmită giurgiuvenilor următoarele:

Nu voi spune nimic despre piesă, dar îi invit pe giurgiuveni să vadă toate spectacolele. Despre premieră, nu vă pot spune decât că Gelu este un recidivist, fiind la a treia piesă care vede lumina rampei. Ceea ce îmi doresc, legat de Săptămâna Teatrului Giurgiuvean, este – şi nu pot ascunde – că aş vrea să capete un aspect peren, cu atât mai mult cu cât pot spune că am pus şi eu „o vorbă” pentru realizarea acestui eveniment” – Vasile Toma.

Vă invit cu drag pe toţi la premieră, a doua într-un timp atât de scurt, după „Milionul de dolari” de săptămâna trecută. Mă bucură faptul că găsim înţelegere la Centrul Cultural Local pentru a ne pune proiectele în practică. Spre să nu dezamăgim, aşa cum nu am dezamăgit nici până acum – Gelu Brebenel.

Nici eu nu voi spune nimic despre piesă. Le voi mulţumi, în schimb, celor care au făcut să fim în această formulă, celor care au răbdare cu noi – şi aici mă refer la domnul Vasile Toma, care munceşte enorm cu noi, nişte amatori, care facem totul ca pe o joacă. Cele două piese în care mă veţi vedea sunt complet diferite (n.r. „Angajare de Clovn” şi „Licitaţie pentru copilul meu”), dar vă asigur că va fi ceva frumos – Cătălina Sfetcu. Am o mare mulţumire legată de formula în care lucrăm, iată, la a doua piesă. Am avut curaj să ne înfiinţăm trupa noastră, Compania ROND, pe care încercăm să o promovăm cât mai mult. Nu ne descurajează faptul că mai sunt şi alte trupe, şi sperăm să mai aducem în faţa dumneavoastră, a publicului nostru, şi alte piese. Dacă vor fi – sau vom fi – buni, rămâne să ne judece doar publicul – Gabi Caraconcea.

T. Nicolau