Șantierul Naval al Grupului PIRIOU ATG – România a semnat marți, protocolul de livrare a ultimei nave către beneficiarul, APPD Bulgaria!

0
658

După cum știți, în luna decembrie, 2021, Șantierul Naval Shipyard ATG – Giurgiu a fost preluat de către Grupul francez PIRIOU, specializat în construcția de nave medii, director general al Șantierului giurgiuvean fiind numit Michel Le Bouedec.

După ce săptămâna trecută a fost livrată ultima navă din complexul de dragaj către  beneficiarul APPD Bulgaria, marți 15 martie, această colaborare a fost încheiată prin semnarea protocolului de ”livrare – acceptare” a ultimei nave.

În acest context, directorul tehnic al Șantierului, Adrian Patriche ne spunea că, prin ceremonialul de marți, se încheie o colaborare cu APPD Bulgaria care a durat 2 ani, în cadrul căreia au fost construite 3 nave, o stație plutitoare pentru preluare material dragat și încărcare șalande hidrocap, pe ambele părți.

Este o șalandă hidrocap, proiect solicitat de APDP Bulgaria, diferit față de proiectul livrat către AFDJ Giurgiu și o navă multifuncțională pentru suport dragaje, echipată cu motoare  ”eurostage 5”, în conformitate cu cerințele europene privind  eliberarea de noxe a motoarelor termice  utilizate pe  apele interioare ale UE ” – preciza directorul.

Este vorba despre o navă echipată modern, în conformitate cu cerințele  beneficiarului,  care va asista  atât poziționarea complexului de dragaj, dar și transferul șalandelor hidrocap de la locul de încărcare la locul de deversare. Nava poartă numele de ISKAR 1938 – a mai menționat Adrian Patriche.

La ceremonial au fost invitați fostul proprietar al Șantierului, Teodor Gheorghe Apostol,  primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, președintele Consiliului județean Giurgiu- Dumitru Beianu, directorul Zonei Libere, Liviu Cartojan alături de o serie de alți invitați din partea bulgară.

(Florian Tincu)