Sancțiuni de 3.200 de lei, în doar 3 ore, aplicate de polițiștii locali pentru încălcarea normelor de menținere a curățeniei stradale! Campania inițiată împotriva ”nesimțirii”, continuă!

0
396

Războiul declarat împotriva nesimțirii celor care aruncă la întâmplare gunoiul prin locuri neadecvate din Municipiu, în cadrul campaniei inițiate de ziarul nostru împreună cu operatorul de salubritate ROSAL, i-a determinat, așa cum scriam deunăzi, pe polițiștii locali să treacă la rândul lor, la  o serie de acțiuni ferme în acest scop.

  Ca urmare a punerii în aplicare a Planului de acțiune specific, cu privire la nerespectarea prevederilor legale în legătură cu păstrarea curățeniei, în data de 4 august, în intervalul orar 19:00-22:00, polițiștii locali,  au aplicat  un număr de șase sancțiuni contravenționale ( din care un Avertisment scris), amenzi  în valoare de 3.200 de lei.

Astfel,  patru polițiști locali, au patrulat pe raza municipiului în încercarea lor de a determina cetățenii să respecte normele legale de menținere a curățeniei, pe raza municipiului, precum și pentru minimizarea fenomenului depozitărilor necontrolate de deșeuri (mâncatul semințelor și aruncatul cojilor pe domeniul public, depozitarea molozului în locuri neautorizate, etc.).

Conducerea Direcției de Poliție Giurgiu speră ca prin prezența în continuare a polițiștilor în stradă, în cartierele rezidențiale și nu în ultimul rând  în zonele aglomerate, în piețe, să influențeze comportamentul cetățenilor, iar regulile de conviețuire socială să fie respectate.

Sursa: Direcţia Poliţiei Locale Giurgiu