Intrat în rutina culturală a municipiului, evenimentul Noaptea Muzeelor se derulează, și anul acesta, sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 18,00. Amfitrioni, ca și până acum, cei de la Muzeul Județean „Teohari Antonescu”, cei care au pregătit un program excepțional, și anul acesta. 

Trei expoziții vor fi vizionate cu această ocazie: „Giurgiu salută Europa”, organizată de Școala Gimnazială de Artă „Victor Karpis” din Giurgiu; „Savin P. Popescu”, organizată în colaborare cu Colegiul Național „Ion Maiorescu” din municipiu; „Călătorie cu trenul” – expoziție organizată în colaborare cu domnul Dumitru Ioana. 

Nu vor lipsi, de asemenea, spectacolele: de la ora 18,00 la ora 22,00 – un spectacol artistic organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Centrul Cultural Local „Ion Vinea” din Giurgiu, urmat de „De la Rameau la Bartholdy” (orele 19,00 – 21,00), organizat de Școala Gimnazială de Artă „Victor Karpis” Giurgiu, și o defilare a costumelor de epocă, defilare organizată în colaborare cu Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu. 

Partener media al evenimentului, publicația „Jurnal giurgiuvean” îi invită pe toți giurgiuvenii să vină la Muzeu, să participe la o Noapte de neuitat…Mai ales că, mai în glumă, mai în serios, directorul Muzeului Județean, Ionel Muscalu, spunea că, în mod special, pentru Noaptea Muzeelor, a comandat…soare!

(Jurnal)