Sâmbătă, 14 octombrie, Primăria Giurgiu a  înmânat repartiţiile apartamentelor sociale  construite în Municipiu,  unui număr de 90 de familii.

Evenimentul a avut loc la Ateneul Nicolae Bălănescu  unde posesorii noilor apartamente au primit cheile locuinţelor chiar din mâna primarului Nicolae BARBU, care a ţinut să le ureze acestora multă fericire… Totodată primul edil nu a omis să reamintească noilor locatari o serie de reglementări din contractul cadru pe care  noii locatari urmau să îl  semneze luni , la  sediul Primăriei Giurgiu.

Primarul Barbu a dorit să facă mai multe precizări privin modul de atribuire al acestor apartamente pentru a înlătura orice suspiciune ivită , spunând : “Din cele 2.147 de cereri  doar 149 au avut dosare complete. Peste 90 sunteti astazi în sală… Nu poate spune nimeni ca s-au facut aranjamente, ca ati fi luat aceste apartamente pe pile. Este meritul dumneavoastra ca v-ati completat dosarele si v-ati dorit cu adevarat o locuinta sociala. Ceilalţi au rămas doar la nivel de intenţie, adică au depus o cerere şi atât…

 În continuare primarul le-a  menţionat celor prezenţi că: În contractul pe care îl veti semna începând de luni 16 octombrie, va informez ca există clauze care vor permite – daca nu va respectati responsabilitatile – să fiti evacuaţi într-o formă mult mai rapidă. Sunt clauze  conform cărora dacă nu va întretineti locuinta sau deteriorati acest bun public veti fi evacuaţi. Neplata utilitatilor, dar  şi a chiriei sunt criterii de anulare a contractului şi de evacuare din locuinţa socială pe care aţi primit-o”…

 

Odată cu repartiţiile, după cum am fost informaţi, cei 90 de  chiriaşi  vor încheia fiecare , cu reprezentanţii furnizorilor de curent,  căldură şi apă, contracte de distribuţie.  

 (Jurnal)