Timp de cinci zile, Teatrul „Tudor Vianu” din municipiul nostru va fi gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor Dunărene, eveniment ajuns la a ediţia cu numărul 20.

Teatrul giurgiuvean se va prezenta în festival cu trei spectacole, pentru care se repetă intens, în timp ce, în paralel, se fac pregătirile pentru primirea oaspeţilor din ţară şi de peste graniţă.

Una dintre premierele festivalului o constituie rezervarea, la fiecare spectacol din program, a unui număr de 30 de locuri în sala mare şi şase locuri în sala mică pentru publicul bulgar, intrarea la spectacole fiind gratuită.

În deschiderea festivalului, miercuri, 18 octombrie, începând cu ora 19,00, se va juca, în Sala Mare,  premiera „Îndrăgostiţii de la nouă seara”. Tot miercuri, dar cu o oră mai devreme, Akademie fur Darstellende Kunst din Ulm, Germania, va juca, în Sala Mică, piesa „Heer der Fliegen”. Ziua de joi se deschide, în Sala Mare, cu piesa „Jami Distrikt”, o coproducţie Serbia, Ungaria, Muntenegru, la ora 18,00, urmată, de la ora 20,00, de piesa prezentată de Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, „Viaţa nu întreabă niciodată nimic”.

Vineri, de la ora 11,00, Fingers Theater din Tbilisi, Georgia, îi invită pe iubitorii de teatru la un Workshop Besik Kupreishvili,urmând ca seara, de la ora 18,00, festivalul să continue cu premiera „Crima din Orient Express”, jucată la Sala Mică, şi două ore mai târziu, de la ora 20,00, în Sala Mare urmând să fie jucată piesa „Hotel Mimoza” (Teatrul „Jean Bart” – Tulcea).

Sâmbătă dimineaţa, la ora 10,00, ziua va fi deschisă de Simpozionul „Teatrul Dunărean – Şansă şi Viitor”, găzduit la Sala Atelier. Seara, de la ora 20,00, acelaşi Fingers Theater din Tbilisi, Georgia, va juca, în Sala Mare, piesa „Extravaganza”.

Zilele de festival se vor încheia duminică, 22 octombrie, cu „Pat pentru trei” – Sava Ogianov Dramatichen Teater din Ruse, Bulgaria (Sala Mare, ora 18,00) şi cu premiera „Zeul Măcelului” (Sala Mică, ora 20,00).