Vineri, 14 august, un protest al mai multor asociații civile din Ruse (Bulgaria) a creat oarece greutăți pe drumul, folosit de turiștii români pentru a pleca spre litoralul bulgăresc sau atunci când se întorc de acolo,  undeva la intersecția drumului ce duce către marketul ”Jumbo” cu alte două străzi din apropiere, în prima parte a zilei.

După cum ne-a informat corespondentul nostru din Ruse Simeon Trifonov, protestul a venit în urma faptului că actualul Guvern interimar a  sistat toate contractele pentru lucrările de autostrăzi. Salariații a trei firme au protestat pentru faptul că nu au fost alocate sumele necesare de către Guvern din bugetul național, până la alegeri. Nu au fost probleme majore, poliția prezentă la protest a dirijat mașinile cu turiști pe străzi lăturalnice pentru a nu se crea ambuteiaje. 

Protestul a durat timp de o oră și jumătate și deși inițial fusese anunțat pentru sâmbătă, 14 august, el s-a desfășurat astăzi…

În consecință îi anunțăm pe giurgiuvenii, care merg sau se întorc dinspre Varna, că pot merge fără grijă pe această rută fără a exista pericolul de blocaje sau alte evenimente, așa cum au anunțat astăzi alte medii locale de informare.

Din păcate, autoritățile de frontieră giurgiuvene, după cum ne-au declarat, nu au fost anunțate oficial asupra programului desfășurării acestui protest, în consecință nu ne-au putut oferi mai multe informații…

(Jurnal)