salariu-minim-605xDupă ce luni de-a rândul ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că toţi bugetarii vor primii salarii mărite şi cu 100% începând de la 1 iulie, iată că Guvernul a dat ”La loc comanda!”, ministra fiind obligată să precizeze că majorările salariale nu se vor mai face după calendarul avansat până acum.

 În noile condiţii  abia de la 1 ianuarie 2018, toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut de 25%, de la 1 martie 2018, încă 25% pentru profesori, care, adăugat la creşterea de 25%, ar însemna de fapt o creştere de 50%, după ultima  declaraţie a Olguţei Vasilescu (potrivit digi24.ro). „Tot de la 1 martie, medicii şi asistentele au creşteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie. Ar fi trebuit să intrăm de la 1 ianuarie (2018 – n.r.), dar au fost foarte multe amendamente pe care noi le-am acceptat la Senat şi la Camera Deputaţilor”, a mai spus ministra.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de modificările aduse Legii salarizării, în condiţiile în care ministrul Muncii a anunţat o decalare a calendarului majorărilor salariale. Sindicatele din Educaţie, Sănătate şi Poliţie se pregătesc de proteste

Nemulţumiţi de forma în care a fost votată legea salarizării, profesorii strâng semnături pentru grevă generală. Şi Federaţia Sanitas ia în calcul declanşarea unei serii de proteste pentru  următoarea perioadă. Liderul sindical al poliţiştilor a avertizat la rândul său  că vor ajunge la proteste pentru că în condiţiile prevăzute în proiectul de lege nu vor mai putea funcţiona.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU