Salariații Ministerului Tineretului și Sportului ies în stradă!  Angajații din DST Giurgiu vor protesta  alături de colegii lor!

0
263

Angajații  Ministerului Tineretului şi Sportului ies în stradă să își strige nemulțumirile, conform comunicatelor remise presei de către acesta. Mărirea salariilor operată de PSD nu i-a inclus, astfel că angajații au decis ca din 8 august să întrerupă munca.

Sindicatul Național Sport și Tineret protestează în numele a peste 3.500 de salariati din Sport și Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. Astăzi, în urma aplicării prevederilor Legii salarizarii 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcție, este plătit cu 1.300 lei net/lună. Membrii noştri au așteptat suficient după promisiunile mincinoase ale reprezentanților MTS şi MMJS și sunt hotarâți să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată”, se arată în comunicatul semnat de președintele sindicatului, Andy Nagy.

Acțiunile de protest ale SNST se vor desfășura în perioada următoare după următorul program:

În data de 27 iulie  va avea loc  Greva de avertisment, când se va trece la încetarea activității între orele 10:00-12:00 în Direcțiile de Sport și Tineret.  În intervalul menționat, salariații vor protesta în fața propriilor instituții și totodată va fi oprită întreaga activitate.

În data de 2 august – Greva de avertisment va continua după același program. Tot în 2 august , între orele 10:00-12:00 va avea loc un  miting de protest la MTS la care  vor participa 400 de persoane din Bucuresti şi din țară.  Protestul va fi urmat de un marș spre Camera Deputaților și Guvernul României. La Guvern  protestatarii vor depune revendicările lor, în  timp ce salariații din teritoriu vor protesta în fața propriilor instituții. Dacă nimic nu se întâmplă între timp, pe 8 august se va declanșa Greva generală, prin încetarea totală a activitatii în Direcțiile de Sport şi Tineret și unitățile subordonate acestora, până la soluționarea revendicărilor.

Întrebat dacă se conformează acesui program, Mirel Marin, directorul Direcției de Sport și Tineret Giurgiu (DSTG) spunea:

Evident că vom fi alături de colegii noștri. Lângă cei 8 salariați ai DSTG vor mai veni și angajații Clubului Municipal. În total vom fi 30 de persoane… – preciza directorul Direcției de Sport și Tineret din Giurgiu.

(Florian Tincu)