Salariații structurilor rezidențiale pentru copii și pentru persoane adulte cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu sunt testați de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu pentru depistarea  virusului Covid-19.

În data de 5 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Giurgiu a început testarea salariaților structurilor rezidențiale pentru copii și pentru persoane adulte cu handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu. În prima zi de testare, 5 mai 2020, au fost testați 221 salariați care vor intra în următoarea tură de izolare preventivă la locurile de muncă în structurile rezidențiale din Giurgiu și Oinacu, urmând că în zilele următoare să fie testați salariații centrelor din Izvoarele, Valea Bujorului, Tântava și Grădinari.

“Pentru toți salariații din centrele pentru persoane vârstnice, atât cei care se aflau în izolare în centre cât și cei care urmau să intre în cea de-a doua tură de 14 zile de izolare la locul de muncă, Direcția de Sănătate Publică Giurgiu a făcut testări pentru depistarea virusului Covid- 19, în data de 23 aprilie 2020. Ne-am bucurat că rezultatele testelor, pe care le-am primit ulterior, au arătat că niciun salariat nu a fost depistat pozitiv.

Începând cu data de 5 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Giurgiu testează salariații structurilor rezidențiale pentru copii și structurilor rezidențiale pentru adulți cu dizabilități din municipiul Giurgiu și din localități rurale ale județului. Doresc să mulțumesc Direcției de Sănătate Publică Giurgiu pentru buna colaborare. Le mulțumesc de asemenea tuturor salariaților D.G.A.S.P.C. Giurgiu care, înțelegând situația în care instituția se află și responsabilitatea pe care o avem față de beneficiarii de servicii sociale, respectă măsurile de igienă impuse și fac față condițiilor dificile de izolare la locul de muncă”, a declarat Cătălin Lupu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

În căminele pentru vârstnici din Oncești, Mironești și Hotarele, în casele de tip familial, apartamentul pentru tineri, Complexul de servicii sociale și locuințele protejate din municipiul Giurgiu, precum și în centrele pentru adulți cu dizabilități din Izvoarele, Valea Bujorului, Oinacu, Tântava și Grădinari este asigurată protecția unui  număr de 165 copii, 157 adulți cu handicap și 129 vârstnici.