Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Salariați ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorului, bănuiți de infracțiuni de corupție!

Salariați ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorului, bănuiți de infracțiuni de corupție!

0
Salariați ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorului, bănuiți de infracțiuni de corupție!

Procurorii DNA au efectuat miercuri dimineață (19 octombrie), percheziții „la  sediul ANPC din Capitală. Altfel spus, DNA bănuiește, conform unui proverb românesc, că în această instituție un lup s-a amestecat în haita de câini, mimând că  păzește  oile!

 În comunicatul oficial al DNA, se precizează că procurorii Direcției Naționale Anticorupție cercetează o cauză penală în care au „suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici”.

Reprezentanții ANPC au refuzat să facă vreun comentariu, precizând doar că activitatea „se desfășoară sub semnul respectării prevederilor legale”. „În acest context, întregul personal al ANPC este la dispoziția DNA și oricăror alte instituții ale statului, oferind tot sprijinul în demersurile acestora de apărare a legalității și stabilire deplină a adevărului”.

Sunt  voci care susțin însă că s-ar putea ca inspectorii instituției să fi deranjat pe cine nu trebuia, în acest iureș al  controalelor inopinate efectuate și că acțiunea ar fi una de intimidare a salariaților prea zeloși din ANPC. Conform aceluiași comunicat, au fost vizate persoane din palierul doi, adică directori și șefi de servicii…

Dacă lucrurile nu vor tărăgăna până când memoria colectivă va da uitării acest caz, vom afla cine anume se face vinovat și pentru ce.

Treaba asta vine însă în momentul în care, după controalele efectuate la mare parte din unitățile comerciale din Municipiu și județul nostru,  giurgiuvenii tocmai începuseră să se bucure că în sfârșit s-a găsit cineva care se interesează de modul în care sunt protejați.

Iată însă, ca în toate cazurile de până acum de la noi din România,  că orice inițiativă cu un început promițător se sfârșește lamentabil!

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °