Să nu ziceți că nu v-am spus! La ce murături din comerț trebuie să renunțăm  urgent!

0
150

În urma analizelor de laborator efectuate de Asociația Pro Consumatori, a iesit la iveală faptul că, în compozitia murăturilor în oțet, există 10 tipuri de aditivi alimentari care pot cauza probleme serioase de sănătate, precum ulcerul gastric. Potrivit rezultatelor analizei APC, murăturile în oțet din comerț suferă modificari ale caracteristicilor fizice și sunt supuse pierderii de substanțe utile organismului.

Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practica obisnuita în industria alimentara, iar consumatorii trebuie să evite alimentele cu aditivi, deoarece creeaza mari probleme de sanatate pe termen lung. Acestia au numai un rol tehnologic, acoperind calitatea scazuta a ingredientelor principale, creand perceptii false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospetimea, culoarea, gustul si aroma“, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

Produsele analizate au un continut ridicat de sare ( între 1,13 grame si 2,7 grame/produs ), lucru care poate duce la riscul aparitiei hipertensiunii arteriale. Pentru a evita efectele neplăcute ce pot surveni în urma consumului unor astfel de alimente, specialistii recomandă prepararea conservelor de murături acasa. Astfel, putem avea controlul asupra ingredientelor folosite în pregătirea muraturilor și ne putem asigura că acestea sunt de cea mai bună calitate.

(Jurnal)