oua cu toxineUnele produse pe care le găssiți pe rafturile marketurilor în această perioadă și pe care doriți să le cumpărați pentru masa de Paște , pot fi toxice, ne avertizează Asociațiile de Protecție a Consumatorilor.

Comisarii asociațiilor de protecție a consumatorilor au descoperit un număr de 83 de substanțe chimice folosite în vopseaua de ouă, în cozonaci sau în drobul de miel.

Peste 30 de aditivi alimentari în cozonaci si în vopseaua de ouă.  Ei au mai găsit și 16 E-uri în drobul comercializat , după un control în mai multe lanțuri de magazine din țară. Iată de ce specialistii atrag atenția că aceste produse, pot fi periculoase pentru oameni.

Sa luăm spre exemplu vopseaua de ouă. În 17 sortimente de vopsea specialistii au descoperit,  în urma analizelor, 32 de aditivi alimentari si coloranți. Vopseaua poate fi periculoasă, spun specialistii, insa consumată în cantități mari. Și în 31 de sortimente de cozonaci au fost descoperiți 33 de aditivi alimentari, dar și substituente pentru ingredientele clasice.

Nici drobul de miel,  gata făcut, vândut în magazine nu scapă de aditivi. Specialiștii spun că producătorii îi folosesc pentru culoare, gust,  dar și pentru ca produsul să aibă o perioada mai mare de valabilitate.

Ce e de făcut? Cel mai bun lucru ar fi ca aceste produse să le faceți în casă, iar ouăle să le vopsiți clasic, cu vopsele vegetale, așa cum procedau bunicii noștri. Singurele probleme rămân însă timpul și arta de a pregăti toate acestea. Așa că , aveți grijă giurgiuveni! Paște fericit!

(Jurnal)