Imaginează-ți că stai la masă într-un restaurant și ți-e foarte foame, dar nu știi ce să comanzi. Din fericire, din mărturiile a câțiva angajați care lucrează la anumite restaurante poți afla ce să nu comanzi niciodată. Cei ce prepară mâncarea localurilor , profesioniștii, ce știu exact cum se gătește în bucătăriile restaurantelor mari,  vă spun ce nu este bine să nu consumăm…

1. Supă – Trebuie știut că Supa nu este niciodată răcită corespunzător seara, la ora închiderii,  ea fiind mereu menținută călduță în containere mai mari, ca să poată fi oricând servită.

2. Cocktailurile  cu fructe – Lămâile, lime-urile, portocalele și alte fructe, nu sunt aproape niciodată spălate cum trebuie și sunt manevrate cu mâinile goale de către foarte mulți angajați.

3. Nimic nu trebuie consumat de la un local care are un meniu cu mai mult de 8 pagini – Acest lucru înseamnă că toată mâncarea este încălzită la microunde sau vine în pachete de plastic, pentru că este imposibil să poți găti zilnic atâtea feluri de mâncare…

4. Pizza vegetariană – În sosul acestui produs  există grăsime care nu este vegetală, folosită pe post de agent de îngroșare. Deci atenție celor ce țin post!

5. Nimic din „meniul secret” de la Starbucks – Angajații de aici ar fi mult mai fericiți să-ți prepare o băutură dacă le explici rețeta în loc să le dai un nume misterios, inventat de cine știe ce prieten, pentru că în acest caz  îți vor servi doar  o băutură dulce , un fel de diabet la pahar.

6. Popcorn de la primul film din program – Să nu consumi niciodată popcorn cumpărat în cinematografele din MALL –uri la prima reprezentație, căci cu siguranță este  popcorn rămas de ieri, pus în pungi de gunoi și reîncălzit.

7. Sosuri de brânză – Deși sună pretențios, acestea sunt făcute din 95% unt cu cremă de brânză doar pentru a-i da o anume aromă și reprezintă jumătate din necesarul caloric zilnic al unui adult.

8. Nimic cu ulei de trufe – Preparatele ce au în conținut așa ceva, au un miros sintetic și, de fapt, la realizarea lor nu sunt folosite trufe!

9. Volcano roll” de la restaurantele japoneze – existe variante mult mai ieftine ale aceluiași preparat, la care poți adăuga un sos. E bine să ceri să ți se încălzească.

10. Suc cu gheață – Conform studiilor, numărul bacteriilor din gheața de la McDonald’s, Burger King, KFC și Starbucks este mai mare decât cel din toaletele anumitor localuri, deoarece aparatele de gheață sunt curățate destul de rar, spre deosebire de toalete.

11. Salată de ton – Când este făcută corect, salata de ton este mai groasă, iar când e făcută incorect are consistența unei supe, din cauza cantității prea mari de maioneză.

12. Sandviș cu porc – Dacă ingredientele dintr-un sandviș nu sunt folosite la cel puțin alte două preparate atunci e mai bine să nu îl cumperi. În cazul fâșiilor de porc, acestea nu se află printre cele mai cerute preparate și pot fi vechi de câteva zile sau oricum nu la fel de proaspete ca alte preparate din meniu.

13. Pui la grătar și file de pește din McDonald’s – aceste două preparate nu sunt prea căutate și se păstrează mai mult timp în restaurante.

Unii angajați ai localurilor sunt de părere, totuși, că aceste lucruri nu contează,  de vreme ce, oricum, te expui zilnic la mult mai multe pericole, de exemplu  atunci când te duci la toaletă și nu te speli pe mâini sau te speli, dar pe urmă deschizi ușa cu mâna. Deci bucură-te de orice comanzi, dar ai grijă că excesul dăunează grav sănătății!

 

(Jurnal)