ionut-barbu-1Reporter: În debutul dialogului nostru, am dori să ne precizați câteva date biografice despre dvs.

Ionuț Barbu:M-am născut la data de 18 mai 1989, în Giurgiu. Studiile gimnaziale le-am absolvit la Școala Generală nr. 8 din municipiu, iar pe cele liceale (care, de altfel, au reprezentat cea mai frumoasă perioadă a adolescenței mele) în cadrul Liceului Teoretic ”Tudor Vianu”. Studiile superioare le-am finalizat în urma absolvirii cursurilor Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” din București. Deocamdată, nu sunt căsătorit și nu am copii.

Rep: În continuare, referitor activitatea și realizările dvs. profesionale de până acum, ce ne puteți spune?

I.B: În anul 2011 m-am angajat la o firmă de instalații, pe post de ”coordonator de punct de lucru”, acest loc de muncă fiind unul foarte solicitant (lucram 12 ore pe zi), dar tocmai acest program încărcat pot spune că m-a ”călit” pentru activitatea mea profesională ulterioară. Un an mai târziu, alături de prietenii mei Dragoș Ionescu, Silvian Dumitrache, Bogdan Ciubotaru și Radu Piroi am înființat Asociația ”Implică-te pentru Viitor”, al cărui președinte sunt. De-a lungul timpului, pot afirma cu mândrie că această Asociație a desfășurat o serie de acțiuni caritabile, de conștientizare, concursuri, petreceri, ce au avut ca obiectiv implicarea și promovarea tinerilor în viața socială a municipiului Giurgiu. În prezent, sunt directorul general al unei societăți ce are ca obiect de activitate proiectarea și execuția instalațiilor de utilizare a sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

Rep: În ceea ce privește activitatea politică, în primul rând, când ați cochetat prima dată cu acest domeniu?

I.B: Prima dată am cochetat cu politica în perioada alegerilor locale din 2008, alături de Organizația PSD Giurgiu de atunci. În 2010 am fost ales vicepreședinte al Organizației TSD Giurgiu, în cadrul căreia am muncit intens alături de o echipă deosebită, în acea perioadă TSD Giurgiu fiind cea mai activă organizație de țară. În 2014 am fost ales președintele acestei Organizații – la nivel municipal – și, împreună cu al meu coleg de la județ, Dragoș Udvuleanu, am reușit să devenim una dintre cele mai puternice Organizații de Tineret din țară.

Rep: Sunteți unul dintre cei mai tineri consilieri din cadrul Consiliului Local Giurgiu. A fost greu ”drumul” pe care l-ați parcurs până aici? Ce v-a motivat cel mai mult în acest sens.

I.B: Anul acesta pot spune că am ”înregistrat” cel mai mare succes în politică, fiind unul dintre candidații PSD pe lista de consilieri locali. După o campanie în care am muncit foarte mult alături de întreaga Organizație de Tineret, am reușit să câștig un mandat de consilier local, pentru care le sunt recunoscător colegilor și conducerii din cadrul PSD. ”Drumul” parcurs nu a fost ușor, însă prin multă muncă și pasiune orice obiectiv poate fi realizat.

Rep: Ce înseamnă pentru dvs. postul de consilier local? Ce așteptări aveți și ce vă propuneți să realizați în această calitate?

I.B: Pentru mine, postul de consilier local înseamnă o mare responsabilitate față de cetățeni, și, mai ales, față de tineret. Sper să nu îi dezamăgesc, sper ca alături de colegii mei să rezolvăm cât mai multe din problemele cu care giurgiuvenii se confruntă, să-i înțelegem și să le oferim un trai mai bun. Consider că doar printr-o colaborare armonioasă, prin implicare și prin muncă, putem schimba ceva, putem îmbunătăți multe aspecte ale nivelului de trai al giurgiuvenilor, luând cele mai bune decizii pentru aceștia.

Rep: Unde vă vedeți peste 5 ani?

I.B: Sincer, nu pot preconiza acest lucru, sper însă să pot avea ocazia de a mai candida din partea PSD și să am alături de mine mai mulți colegi tineri, alături de care să continuăm schimbarea în bine a orașului nostru.

Rep: De asemenea, am dori să vă cunoaștem și în calitate de om, cu calități și defecte… Cum v-ați autocaracteriza în câteva cuvinte? 

I.B: Sunt o persoană sociabilă, ambițioasă, uneori cam încăpățânată, îmi place să lucrez în echipă, am simțul umorului dezvoltat și sunt un gurmand desăvârșit…și asta cred că se vede.

Rep: Nu în ultimul rând, ne puteți vorbi despre hobby-urile pe care le aveți? 

I.B: Pentru că sunt un om de echipă, îmi plac sporturile în echipă, cum ar fi fotbalul, îmi place să-mi petrec timpul liber alături de prieteni și de colegi, de mic îmi place să joc șah și, nu în ultimul rând, sunt pasionat de filmele bune, pe care le vizionez, de fiecare dată când am ocazia, cu multă plăcere…

 (Teodora NICOLAU)