MamografÎn cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Giurgiu, desfășurată vineri, 15 iulie, președintele Marian MINA a anunțat că Spitalul Județean de Urgență Giurgiu urmează să fie dotat cu mult-așteptatul mamograf.

Conducerea Spitalului ne-a informat chiar astăzi (n.red.: 15 iulie) că va primi o sponsorizare în valoare de 35.000 de euro pentru achiziționarea mamografului. Suma nu este însă suficientă, așa că , la viitoarea ședință a Consiliului Județean voi iniția un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului, astfel încât să putem asigura diferența necesară., a declarat Marian Mina. Acesta a adăugat că se vor face demersurile necesare și pentru angajarea de personal specializat în utilizarea acestui aparat.

Fără îndoială, achiziționarea mamografului va oferi în sfârșit giurgiuvencelor posibilitatea de a efectua o mamografie menită să depisteze din timp cancerul de sân, care reprezintă una dintre cele mai des-întâlnite probleme grave de sănătate cu care sunt diagnosticate femeile, iar depistarea din timp a acestei afecțiuni, conform studiilor, duce la creșterea șanselor de supraviețuire cu cel puțin 17%.

(Teodora Nicolau)