Să ne cunoaştem consilierii – Astăzi consilierul local prof. Corina FALAN (PSD)

2
556

13883707_1194384743967527_1620449050_nReporter: În debutul dialogului nostru, am dori să ne precizaţi câteva date biografice despre dumneavoastră.

Corina Falan: M-am  născut în Giurgiu, pe data de 20.06.1979. Am absolvit profilul pedagogic al Liceului ”Nicolae Cartojan” din municipiu în anul 1998. Apoi, am urmat cursurile “Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport” Bucureşti în intervalul 1998-2004. În anul 2001 am devenit mămica unei fetiţe pe nume Selena, care în acest an va intra în rândul liceenilor de la “Colegiul Naţional Ion Maiorescu” şi consider că este realizarea supremă din viaţa mea. Din anul 2005 sunt divorţată, iar din 2009 sunt într-o nouă relaţie. Începând cu anul 2004 am intrat în învăţământ, ca profesor de educaţie fizică şi sport. Din anul 2007, pasiunea puternica pentru mişcare în general, dar şi nevoile financiare, m-au împins către un al doilea job, cel de instructor aerobic, pentru care am obţinut, între anii 2007-2015, diplome de specialitate (aerobic, kangoo-jumps, pilates, spinning şi aqua-gym).

Rep: În continuare, referitor la activitatea şi realizările dvs. profesionale de până acum, ce ne puteţi spune?

CF: Am debutat în învaţământ ca profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala Gimnazială din Slobozia (judeţul Giurgiu), unde am predat în perioada 2004-2007. Între anii 2007-2010 am fost profesor la Şcoala “Savin Popescu” din Giurgiu. Din 2010 am obţinut titularizarea în învăţământ la Şcoala Gimnaziala din Prundu, iar din 2011 până în prezent sunt titularul Şcolii ”Academician Marin Voiculescu”. În aceşti ani am obţinut toate gradele în învăţământ, fiind profesor cu gradul I. De asemenea, sunt membru în cadrul Comisiei Judeţene de Atletism.

Rep: În ceea ce priveşte activitatea politică, în primul rând, când aţi ”cochetat” prima dată cu acest domeniu şi ce v-a determinat să pătrundeţi în el?

CF: Pot spune că politica este un domeniu nou pentru mine, dar si un domeniu care mă atrage şi din care îmi doresc să am ce învăţa. Am fost “curtată” de mai multe partide politice, dar anul acesta mi s-a propus de către PSD Giurgiu un proiect, pe care am hotărât să îl onorez. Acest partid a avut înainte de alegeri şi de propunerea listei de consilieri un proiect naţional intitulat “PSD iţi dă puterea”, prin intermediul căruia am pătruns în această lume a politicii şi recunosc că oamenii întâlniţi aici mi-au inspirat încredere, seriozitate şi dorinţa de a realiza cât mai multe pentru acest oraş.

Rep: De curând, aţi devenit consilier în cadrul Consiliului Local Giurgiu. Ce înseamnă pentru dvs. postul de consilier local? Ce aşteptări aveţi şi ce vă propuneţi să realizaţi în această calitate?

CF: În primul rând, sper sa putem implementa si duce la bun sfârşit împreună cu echipa domnului primar toate proiectele propuse în campanie, pentru a le demonstra oamenilor că suntem persoane care au coloana vertebrală şi cuvânt. Îmi doresc foarte mult, pentru că vin din domeniul sportului, ca acest oraş să aibă cât mai multe oportunităţi de mişcare (stadion, bazin, terenuri de sport), atât ca evenimente organizate, dar şi ca baze sportive, unde, începând cu copii şi finalizând cu cei în vârstă, să se poată practica cât mai multe sporturi şi să se facă cât mai multă mişcare. Giurgiu merită cu siguranţă să arate altfel şi deja s-au demarat multe proiecte în privinţa modernizării. Important este să ne dorim cu toţii un oraş european din toate punctele de vedere şi, mai mult decât atât, să creem oportunităţi de atragere a investitorilor, de obţinere de fonduri europene şi din toate acestea să rezulte noi locuri de muncă, de care avem atâta nevoie. În concluzie, ne dorim să nu dezamăgim cetăţenii acestui oraş şi să ducem la bun sfârşit cele promise.

Rep: Unde vă vedeţi peste 5 ani

CF.: Peste 5 ani mă văd tot în Giurgiu, pentru că aici m-am format şi aici am evoluat pe plan profesional. De asemenea, mă văd aici pentru că îmi doresc să contribui la dezvoltarea şi evoluţia sportului giurgiuvean şi nu numai. Consider că Giurgiu este un oraş cu potenţial şi că se pot realiza multe lucruri în domeniul sportului şi în alte domenii esenţiale pentru că oamenii să aibă parte de un trai mai bun. Pe plan personal, peste 5 ani doresc să am o sală de fitness proprie şi să pot crea cât mai multe oportunităţi în privinţa sportului şi a variantelor de mişcare. Acesta este visul şi planul meu şi cred cu tărie ca poate deveni realitate prin foarte multă muncă şi ambiţie.

Rep:  De asemenea, am dori să vă cunoaştem şi în calitate de om, cu calităţi şi defecte, cu împliniri şi dezamăgiri… Cum v-aţi autocaracteriza în câteva cuvinte? Care este cea mai mare împlinire a dumneavoastră? Dacă ar fi să vă doriţi ceva mai mult, pe orice plan sau aspect al vieţii, care ar fi acel lucru?

CF: Sunt o fire foarte ambiţioasă, activă, care încearcă tot timpul să înveţe lucruri noi, să se autodepăşească, dar, în primul rând, încerc să fiu un bun exemplu pentru copilul meu. După divorţ, am găsit refugiul în sport, acesta fiind şi un mod de a câştiga un ban cinstit şi corect, dar şi de consumare constructivă a energiei şi a timpului. Faptul că de la 25 de ani mi-am crescut singură fetiţa (desigur, cu ajutorul şi sprijinul familiei, care mi-a fost mereu alături şi m-a încurajat în tot), m-a ”forţat” tot timpul să mă autodepăşesc, să-mi doresc mai mult de la mine şi să mă autoeduc. Consider ca Dumnezeu m-a înzestrat cu energie cât pentru “zece persoane”. Am fost cea care a adus pentru prima data în Giurgiu aerobicul, kangoo-jumps, pilatesul, spinningul, aqua-gymul şi cu siguranţă nu mă voi opri aici. Cea mai mare realizare a mea este însa copilul meu fetiţa Selena şi sunt convinsă că am reuşit să devin ceea ce sunt astăzi datorită prezenţei ei în viaţa mea. Pentru mine, familia este ceva sfânt, este locul unde te încarci cu energia necesară, este oaza supremă de linişte sufletească. Îmi doresc foarte mult să pot evolua “frumos” pe toate planurile, îmi doresc să vad oamenii că fac cât mai multă mişcare şi că pasiunea mea poate deveni şi pasiunea altora. Şi îmi mai doresc ca fiecare din noi să contribuie, cât de puţin, prin ceea ce face, la dezvoltarea şi bunăstarea acestui oraş.

Rep: Nu în ultimul rând, pentru a ”definitiva” conturarea imaginii de ansamblu despre dvs., ne puteţi vorbi despre hobby-urile pe care le aveţi?

C.F.: Sunt o iubitoare a sportului, pe care îl practic zilnic cu multă dăruire. Îmi plac călătoriile alături de familie şi prieteni, dar cel mai mult îmi place să petrec timp alături de fiica mea şi de familie.

Teodora NICOLAU

2 COMENTARII

  1. Succes Corinei ! Sportul nu trebuie dat uitarii. Avem nevoie de competirii si de sportul de masa. De-acolo apar viitorii campioni. Privesc spre Rio cu regret ca Romania nu mai este ce a fost odata. Parinti, avem nevoie de copii sanatosi. Sportul este alternativa , nu statul cu orele in fata calculatoarelor.

  2. Vad ca profesorii de sport conduc destinele judetului si invatamantului din Giurgiu. Presedintele C.J, seful ISJ, consilieri locali, directori de scoli si licee sunt profesori de sport. Au urmat trei facultati in acelasi timp: de educatie, de fizica si sport si sunt campioni la ,,aruncatul greutatii pe umerii altuia si fuga de raspundere”. Vai mama noastra