scornicesti la pestisor tulceaFestivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur” de la Tulcea este, cu siguranţă, prin conţinut şi prin participare, cel mai important eveniment de acest gen din ţară şi poate chiar din Europa.

În acest an, Festivalul, ajuns la cea de-a XXIV a ediţie, se va desfăşura în perioada  7-12 august şi se va bucura de prezenţa a aproximativ 1300 de participanţi atât din România, cât şi din ţări precum China, India, Vietnam, Sirilanca, Grecia, Mexic, Ucraina, Macedonia, etc. Jurizarea va realizată de specialişti de excepţie, printre care maeştrii Emerit Vasilescu Teodoru şi Marin Barbu (”Nea Marin”).

Judeţul Giurgiu va participa la acest eveniment cu ansamblul de copii „Mugurel de Sălcioară”, acompaniat de Taraful „Doina Dunării”, ambele formaţii activând în cadrul Centrului Cultural ”Ion Vinea” din municipiu.

Sperăm să reprezentăm cu succes judeţul nostru la acest Festival şi revenim acasă cu unul din numeroasele premii pe care organizatorii le vor oferi. Copiii noştri s-au pregătit intens, şi sunt convins că munca le va fi apreciată şi că vor susţine un spectacol realmente deosebit pentru iubitorii de folclor. Mult succes!, ne-a declarat managerul Centrului, prof. Virgil Peţanca.

Le urăm şi noi mult succes tinerilor participanţi la această manifestare, îi aşteptăm să se întoarcă acasă sănătoşi şi voioşi, şi sperăm că juriul le va aprecia prestaţia la adevărata sa valoare!

Teodora Nicolau