Odată cu alegerile locale din 5 iunie, 2016, structura Consiliului local și respectiv al celui județean Giurgiu s-a schimbat, vechilor consilieri luându-le locul cei noi, votați pe liste. Pentru ca toți cetățenii să îi poată cunoaște mai bine pe fiecare consilier în parte am înființat această rubrică ce sperăm să răspundă nedumeririlor privind activitatea și competența acestora.
Vom începe cu componența Consiliului local Giurgiu, alegerea fiind strict aleatorie. Iată de ce nu am început cu viceprimarii, așa cum v-ați fi așteptat , ci am dat întâietate unei femei care într-un timp extrem de scurt a reușit câteva performanțe notabile în cariera ei politică, devenind nu numai președinta Asociației de femei din cea mai mare formațiune la nivel local, PSD Giurgiu, ci și consilier local. Este vorba despre Petronela SĂNDULESCU.
Reporter: În debutul dialogului nostru, am dori să ne precizați câteva date biografice despre dvs.
Petronela Săndulescu: M-am născut la data de 3 martie 1972, în Giurgiu. Am absolvit cursurile Colegiului Național ”Ion Maiorescu” – profilul matematică – fizică. Am urmat apoi cursurile Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finanțe Bănci – burse de valori, pe care am absolvit-o în anul 1997. Trei ani mai târziu, am devenit expert contabil, în urma susținerii examenului de specialitate. Sunt căsătorită de 21 de ani și am o fiică în vârstă de 16 ani, elevă la același liceu pe care l-am absolvit și eu.
Rep: În continuare, în ceea ce privește activitatea dvs. profesională, ce ne puteți spune?
P.S: Parcursul meu profesional a fost unul care s-a bazat pe foarte multă muncă, începând încă din anul 1991, când m-am angajat pentru prima dată la o firmă de stat (așa cum erau firmele la acea vreme). Concomitent, am urmat cursurile facultății de Finanțe-Bănci, dorința mea de atunci fiind de a face o carieră în domeniul bancar. Simțeam că pot face mai mult, motiv pentru care, în anul 1994, am deschis împreună cu cel care urma să-mi devină soț, o mică firmă și așa am început să experimentez primii pași în domeniul privat. Până în anul 2001 am fost angajată la acea firmă de stat, și ulterior am început o afacere în domeniul gazului petrolier lichefiat. Trei ani mai târziu am construit o stație de încărcat butelii pentru aragaz, care, în prezent, deservește o mare parte din regiunea de sud a țării.
Rep: În ceea ce privește activitatea politică, în primul rând, când ați cochetat prima dată cu acest ”domeniu”?
P.S: Am cochetat mai demult cu politica și am simpatizat întotdeauna cu doctrina social-democrată, dar, oficial, am devenit membră a partidului în noiembrie 2013, iar un an mai târziu, în luna decembrie, am preluat conducerea OFSD la nivel de municipiu. Pot afirma că această funcție mă onorează, dar mă și obligă în același timp să nu dezamăgesc, știut fiind faptul că sunt o persoană perfecționistă.
Rep: În numai 6 luni, ați reușit o performanță politică pe care nu oricine ar putea să o realizeze, mai ales o femeie. Ați devenit președinta OFSD și, la un interval destul de scurt, consilier local din partea aceleași formațiuni. A fost greu ”drumul” pe care l-ați parcurs? Ce v-a motivat cel mai mult în acest sens?
P.S: Am fost de la început conștientă că nu va fi ușor, mai ales pentru o femeie, dar consider că am acumulat suficientă experiență pentru a reuși să fac lucruri bune atât în cadrul OFSD, cât și în cadrul PSD. Cred că activitatea mea politică de până acum m-a determinat să iau și decizia de a mă înscrie pe lista consilerilor locali, mai ales că în acest sens am simțit susținere și încurajare nu numai din partea colegilor de partid, dar și din partea conducerii. Motivația a fost simplă. Dorința de a face lucruri bune pentru comunitate, pentru că aceia care mă cunosc cu adevărat știu că sunt o persoană care nu precupețește nimic în a ajuta pe cineva la nevoie. De asemenea, consider că programul de dezvoltare al orașului propus de domnul primar Nicolae Barbu este unul realist și realizabil, cred în el și vreau să particip la materializarea lui, în beneficiul giurgiuvenilor.
Rep: Ce înseamnă pentru dvs. postul de consilier local? Ce așteptări aveți și ce vă propuneți să realizați în această calitate?
P.S: Pentru mine, postul de consilier local înseamnă, în primul rând, responsabilitate, înseamnă obligația de a fi aproape de oameni, de a le înțelege nevoile și problemele și de a-i ajuta, împreună cu ceilalți colegi, să rezolve cât mai multe dintre ele. Mă aștept și sper să colaborez cu ceilalți consilieri cât mai bine, să luăm deciziile cele mai bune și atunci satisfacția personală va fi pe măsură și voi considera că mi-am îndeplinit misiunea. Îmi doresc să nu-i dezamăgim pe cei care ne-au oferit încrederea prin vot și să le demonstrăm că tot ceea ce am promis în campanie se va realiza, deci că ne pasă și că vom face tot posibilul să le oferim un trai și un oraș mai bun.
Rep: Unde vă vedeți peste 5 ani?
P.S: Peste 5 ani sper că voi continua să fiu o mamă fericită, cu o fiică studentă, iar din punct de vedere profesional, mă văd continuându-mi proiectele și, de ce nu, simțind satisfacția a tot ceea ce am realizat până în acel moment.
Rep: De asemenea, am dori să vă cunoaștem și în calitate de om, cu calități și defecte, cu împliniri și dezamăgiri… Cum v-ați autocaracteriza în câteva cuvinte? Care este cea mai mare împlinire a dumneavostră? Dar neîmplinire?
P.S: Sunt o fire ambițioasă, uneori prea perfecționistă, optimistă, cu o credință nemărginită în puterea binelui, dar sensibilă și feminină în același timp. Cea mai de preț realizare este fiica mea, de care sunt mândră și încerc întotdeauna să o îndrum pe calea cea bună. Ca neîmplinire, pot să vă mărturisesc că regret enorm pierderea timpurie a părinților mei, mi-aș fi dorit să îi am în continuare alături, dar dacă bunul Dumnezeu așa a decis, nu-mi rămâne decât să mă consolez cu ideea că au ”trecut” într-o lume mai bună.
Rep: Nu în ultimul rând, pentru a ”definitiva” conturarea imaginii de ansamblu despre dvs, ne puteți vorbi despre pasiunile pe care le aveți?
P.S: Sunt pasionată de modă, de lectură, de călătorii și am o afinitate deosebită pentru copii, pe care îi consider un izvor nesecat de energie pozitivă, de bucurie și de speranță.
(Teodora NICOLAU)