AcasăActualitateSă ne cunoaștem consilierii: Astăzi, Adrian Anghelescu (PNL)  

Să ne cunoaștem consilierii: Astăzi, Adrian Anghelescu (PNL)  

anghelescu (1)Reporter: În debutul dialogului nostru, am dori să ne precizați câteva date biografice despre dumneavoastră.                                                                                 Adrian Anghelescu: M-am născut la data de 20.08.1967, în Giurgiu. Cursurile liceale le-am finalizat la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” (promoția 1985), iar pe cele universitare în cadrul Institutului Militar de Aviație Aurel Vlaicu (promoția 1993). Sunt căsătorit de aproape 30 de ani și am un fiu, Andrei, în vârstă de 28 de ani, care activează în domeniul marketing și juridic.

 Rep: Ce ne puteți spune, referitor la activitatea dumneavoastră profesională?                A.A: După absolvirea Facultății, am urmat o serie de cursuri de perfecționare profesională în străinătate – în orașe precum Stockholm, Zurick, Toulouse și Frankfurt. Primul meu loc de muncă a fost la compania ”Jaro Internațional S.A.”, care a fost prima societate particulară de aviație din România. Aici am activat în perioada 1993-2000. Din 2000 până în 2001, am lucrat în cadrul unei alte companii particulare de aviație, și anume ”Carpatair”. Din 2001 până în prezent, sunt pilot comandant pe aeronavele Airbus aparținând companiei ”Tarom”.

 Rep: În ceea ce privește activitatea politică, în primul rând, când ați ”cochetat” prima dată cu acest domeniu și ce v-a determinat să pătrundeți în el?                                A.A: Am debutat în politică în anul 1991, pe vremea când eram student. Am hotărât, prin prisma entuziasmului vârstei și al vremurilor de atunci, să devin membru PNL, regăsindu-mă în această doctrină. Și atunci, și acum, poziția mea a rămas aceeași – drepturile fundamentale ale libertății individuale și dreptul la prosperitate al contribuabilului nu sunt pentru cei care nu vor să muncească, care nu vor să producă un plus valoare, mai puţin cei care sunt în imposibilitatea de a face acest lucru (copiii, bolnavii cronici, pensionarii, persoanele cu nevoi speciale, etc.). Așa vedeam și așa văd eu, în continuare, calea spre modernizarea şi rentabilizarea economiei româneşti…

 Rep: De curând, ați devenit consilier în cadrul Consiliului Local Giurgiu. Ce înseamnă pentru dumneavoastră postul de consilier local? Ce așteptări aveți și ce vă propuneți să realizați în această calitate?                                                                           A.A: Pentru mine, postul de consilier local înseamnă o luptă pentru a scurta distanța între ceea ce cred cetățenii că ”sunt” eu și ceea ce ”sunt” cu adevărat, iar prin faptele mele trebuie să demonstrez cele din urmă. Nu-mi doresc să profit funcția de consilier local, însă îmi propun să inițiez, alături de colegii mei, un proiect în toamna acestui an, privind scăderea nivelului de taxe și impozite a terenurilor și clădirilor nerezidențiale la 0,7%, față de 1,3% cât este în prezent. De ce îmi propun acest lucru? Pentru că nu înțeleg cum un oraș sărac și văduvit de investitori are prevăzut acest nivel maxim de impozitare. Nu este normal și corect! De asemenea, îmi doresc, în scopul păstrării tradițiilor locale, crearea unor zone protejate în municipiul Giurgiu privind monumentele istorice și arhitecturale ale orașului, astfel încât în aceste zone să fie interzisă alocarea de certificate de urbanism pentru unitățile comerciale și industriale ori de altă natură, în afara celor de cultură, educaționale, culturale, turistice sau a unor zone rezidenţiale, dar care să păstreze strict tradiţia arhitectonică specifică orașului, inclusiv prin monocromia faţadelor şi a acoperișurilor.

 Rep: Unde vă vedeți peste 5 ani?                                                                                                  A.A: Peste 5 ani, mă văd chiar primarul municipiului Giurgiu, pentru că nu sunt de condamnat cei care își proun idealuri mărețe și eșuează, ci aceia care își propun idealuri mărunte și chiar reușesc.

 Rep: De asemenea, am dori să vă cunoaștem și în calitate de om, cu calități și defecte, cu împliniri și dezamăgiri… Cum v-ați autocaracteriza în câteva cuvinte? Care este cea mai mare împlinire a dumneavostră? Dacă ar fi să vă doriți ceva mai mult, pe orice plan sau aspect al vieții, care ar fi acel lucru?                                                    A.A: Îi las pe cei care mă cunosc să mă caracterizeze. Mă împlinește faptul că nu am trădat niciodată și că mi-am păstrat principiile, indiferent de situație. Mă ”neîmplinește” faptul că nu m-am implicat în politică, la nivel înalt, mai devreme.

 Rep: Nu în ultimul rând, pentru a ”definitiva” conturarea imaginii de ansamblu despre dvs, ne puteți vorbi despre hobby-urile pe care le aveți?                                              A.A: Pasiunile mele sunt arta, frumosul, sportul – ”jocul” – pur și simplu, iar cunoscătorii vor ști despre ce vorbesc….

 (Teodora Nicolau)

1 COMENTARIU

  1. Si dvs sunteti pe deplin convins ca acesta este PNL -ul care are doctrina lui Maniu? Daca tot sunteti in asa zisul PNL (PDL) cum comentati taierile de salarii si disponibilizarile masive efectuate in urma cu citiva ani?? Dar pe dvs nu v-a afectat ca erati pilot si aveati salariul de orinul miilor de euro. Asta intelegeti dvs din liberalism?? Intrebari la care vrem sa vedem cum raspundeti.

VREMEA

Giurgiu
cer senin
29.2 ° C
29.2 °
29.2 °
28 %
3.4kmh
1 %
joi
27 °
vin
32 °
sâm
21 °
Dum
21 °
lun
22 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com