Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile din școli și universități. Astfel, dispare obligativitatea măștii pentru elevi, iar universitățile nu mai pot organiza cursuri online. De asemenea, purtatul măștii în școli este cu titlu de recomandare.

Încetarea stării de alertă înseamnă, în educație, „revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55” și „întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”, adică „se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De astăzi, 9 martie 2022, nu mai sunt necesare orele online sau purtarea măștii de protecție, deoarece de marți, 8 martie, la miezul nopții s-a anulat starea de alertă.

Elevii nu mai sunt obligați să meargă cu măști la școală (masca se păstrează cu titlu de recomandare, alături de respectarea regulilor de igienă), iar facultățile și școlile nu mai pot organiza cursuri online sau examene online, potrivit oficialului.

(Jurnal)