S-au mărit pedepsele pentru deținere sau trafic de droguri. Ce se întâmplă cu cele 3 grame pentru consum propriu…  

0
469

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 15 februarie, un proiect de lege potrivit căruia deţinerea, cultivarea, oferirea, vânzarea, distribuirea, procurarea sau cumpărarea drogurilor de risc se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani!

Pedepsele au fost majorate în cazul drogurilor de mare risc, de la 5 la 15 ani, la care se adaugă interzicerea unor drepturi.

„Dacă vrem cu adevărat să combatem consumul de droguri atunci trebuie să susținem dezincriminarea consumului de minim 3 grame pentru consum propriu și să finanțăm centrele de reabilitare pentru foști consumatori și dependenți au declarat unii dintre parlamentari, ptecum  Simina Tulbure și Andrei Lupu, deputați neafilițați.

Un demers pozitiv ținând cont de faptul că a crescut îngrijotător de mult, conform datelor statistice, numărul consumatorilor printre elevi , drogurile devenind alături de alcool una din principalele cauze ale accideentelor rutiere, inclusiv la noi, în județul Giurgiu.

Proiectul de lege prezentaat mai sus, a fost deja adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

(Jurnal)