Un bărbat care prezenta simptome specifice infecției cu noul tip de coronavirus a murit la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Potrivit managerului Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, bărbatul suferea de o afecțiune pulmonară cronică.

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” – medicul Adrian Streinu-Cercel – a declarat miercuri seară, la „Sinteza zilei”, că deși poate fi vorba despre coronavirus în acest caz, bărbatul suferea și de o afecțiune pulmonară cronică.

„În fiecare clipă pe mapamond moare câte o persoană în terapie intensivă. Există faptul că a intrat în țară în urmă cu câteva zile, dar ceea ce trebuie spus este că acest pacient avea o afecțiune pulmonară cronică, avansată, care a dezvoltat o infecție uzuală și inclusiv o răceală simplă te poate dărâma. Nu se cunoaște dacă era infectat cu coronavirus. Proba s-a recoltat și s-a trimis în această seară la Matei Balș, iar mâine vom avea rezultatul. E posibil să fie coronavirus, dar nu este nimic surprinzător”, a declarat Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, potrivit a1.ro.