S-a deschis sezonul la…drogaţi pe şosele!

0
333

Doi tineri au fost prinşi, de poliţiştii giurgiuveni, pe şoselele din judeţ, în timp ce conduceau autoturismele în timp ce se aflau sub influenţa drogurilor. 

Conform comunicatului transmis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu, un prim caz s-a petrecut marţi, 19 iunie a.c., în jurul orei 21.30, când polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic un bărbat de 37 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul București, din municipiul Giurgiu, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat pentru identificarea drogului, rezultatul fiind pozitiv și a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii  prezentei în organism substanțelor psihoactive.

Tot marți, 19 iunie, două ore mai târziu, în jurul orei 23.00, polițiștii au depistat, pe raza municipiului, un tânăr de 27 ani, din municipiul Giurgiu, care, aflat la volanul unui autoturism, bloca accesul pe una din aleile adiacente străzii Argedava. Luat la întrebări, s-a constatat, de către poliţişti, faptul că tânărul avea o alcoolemie de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Conducătorul auto a fost condus la Unitatea Primiri Urgențe Giurgiu pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și prezentei în organism a substanțelor psihoactive, ocazie cu care s-a constat că testul a ieșit pozitiv la mai multe substanțe psihoactive.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

(Jurnal)