Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate S-a dat startul vacanțelor în Turcia. A fost ridicată obligația de a sta în carantină la revenirea în România

S-a dat startul vacanțelor în Turcia. A fost ridicată obligația de a sta în carantină la revenirea în România

0
S-a dat startul vacanțelor în Turcia. A fost ridicată obligația de a sta în carantină la revenirea în România

S-a dat startul vacanțelor în Turcia, după ce a fost ridicată obligația de a sta în carantină 14 zile la întoarcerea în ţară.

Drept urmare, primele avioane din România au aterizat deja în cursul nopții de 17/18 august pe aeroportul din Antalya, unde turiştii au fost întâmpinaţi cu măsuri stricte de siguranţă. La hoteluri, bagajele se dezinfectează, iar într-o cameră se pot face cazări abia după 10 ore de la plecarea celorlalţi oaspeţi.

Până la sfârşitul lunii iulie, cei care călătoreau în Turcia erau nevoiţi să intre în carantină 14 zile, la întoarcerea acasă. Odată ridicată această obligaţie, operatorii din turism au organizat, din nou, zboruri regulate către litoralul turcesc. Dar şi sejururi cu autocarul către Kusadasi sau Marmaris.

Turcii nu cer test că ai venit din România, se face o verificare a temperaturii în aeroport şi se face testul doar dacă depăşeşte temperatura de 38 de grade. Iar dacă sunt probleme, tratamentul este gratuit în spitalele turceşti.

Anul acesta sunt impuse peste 100 de reguli privind siguranţa lor sanitară, iar hotelurile, ca să poate funcţiona, au fost certificate de Ministerul Turismului. 

Ministerul Turismului reînnoieşte săptămânal avizul de funcţionare, pe baza măsurilor de siguranţă.

În Turcia, bagajele sunt duse în hotel pe o altă intrare decât cea pentru turişti şi se dezinfectează. În cameră, după plecarea oaspeţilor, nu se atinge nimic. Întâi se dezinfectează cu ozon, apoi se şterge totul cu soluţii speciale. Camera dezinfectată se preda după cel puţin 10 ore unui alt turist.

Masca este obligatorie doar în restaurantul principal, din interior, şi se oferă gratuit. Între mese, există o distanţă de cel puţin un metru şi jumătate.

Restaurantele sunt all inclusive, cum au fost şi până acum, doar că turiştii nu se vor mai servi singuri, ci vor fi serviţi de către personalul hotelului.

Antalya rămâne destinaţia preferată de români, iar turcii încearcă să îi atragă aici cu oferte speciale. De exemplu, un sejur de 6 zile, 5 stele all inclusive, cu zbor şi transfer, costă în jur de 600 de euro, cu 30% mai puţin faţă de anul trecut.

Anul trecut, în Antalya, au mers în vacanţă 250.000 de romani. Iar pentru 2020, operatorii de turism estimau că numărul de turişti va creşte cu 30%. Cum însă aproape întreaga vară nu s-a zburat către această destinaţie, aceiaşi operatori spun că, optimist vorbind, speră la 60-70 de mii de turişti români, condiția fiind ca operarea curselor charter să se prelungească până la sfârşitul lunii octombrie.

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °