S-a dat startul înscrierilor pentru Programul „Educație digitală pentru școala rurală”

0
168
invatamant sate

Programul „Educație digitală pentru școala rurală” este continuat și dezvoltat de Adservio și Școala de Bani BCR. Liceele și școlile din zonele defavorizate ale României pot participa la un concurs prin care au șansa digitalizării educației timp de un an, prin Adservio. Înscrierile s-au deschis pe 17 august și continuă până la 31 august, valoarea totală a finanțărilor oferite instituțiilor de învățământ este de 15.000 de euro.

Început în anul 2021, când peste 16.000 de elevi și 1.500 de profesori, de la 44 de școli din toată țara, au beneficiat de acces la educație digitală, programul s-a bucurat de un real succes.

Școlile au primit training pentru echipa de management și pentru profesori, iar toți părinții au avut acces la conturi gratuite în platformă.

Sunt eligibile școlile și liceele din mediul rural care își doresc o educație avansată pentru elevii și profesorii lor, dar care nu au resursele financiare necesare.

La sfârșitul concursului, vor fi selectate unitățile școlare care au cea mai mare nevoie de acest program, în limita locurilor finanțate, cu suma totală de 15.000 euro.

(Jurnal)