Ministerul Culturii a anunțat lansarea celei de-a zecea sesiuni de depunere a dosarelor de candidatură pentru obţinerea titlului de TEZAUR UMAN VIU, începând cu data de 15 februarie 2022.

Dosarele de candidatură vor fi întocmite în concordanţă cu precizările din Regulament şi pot fi transmise, atât electronic, la adresa de e-mail: cnspci@cultura.ro cât şi letric, până la data de 31 martie 2022 (data poştei – în cazul trimiterii sau, în cazul depunerii personale, data primirii la Registratura Ministerului Culturii), la sediul Ministerului Culturii din B-dul Unirii nr. 22, 030833, sector 3, Bucureşti, Serviciul Patrimoniu Mobil şi Imaterial, în atenţia dr. Beatrice Todireanu, secretar al Comisiei Naţionale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial.

Verificarea dosarelor de candidatură se va face în intervalul 1 – 15 aprilie 2022, iar evaluarea dosarelor de candidatură de către Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial va avea loc în perioada 16 aprilie – 30 iunie, anul curent.

Rezultatul final va fi publicat pe site-ul Ministerului Culturii în data de 14 iulie 2022.
Domeniile de activitate ce vor fi luate in vedere sunt: prelucrarea lemnului, prelucrarea pietrei, prelucrarea lutului, prelucrarea metalelor, prelucrarea fibrelor și firelor textile, prelucrarea pieilor și blănurilor, prelucrarea osului și cerii, prelucrarea cornului și osului, boștinărit, lumânărit, instalații de captare a apei potabile, măcinat cereale, zdrobire și presarea semințelor, uscat și afumat fructe, cazanul de țuică, dârstele, pive, vâltori, șteampuri, alimentație, ocupații, cunoștințe despre om și natură, portul, spiritualitate și alte elemente de patrimoniu cultural imaterial”- comunică Consiliul Județean Giurgiu.

Dosarele de candidatură vor fi întocmite în concordanță cu solicitările din Regulament, pe care le găsiți în link-ul alăturat: